Kamil Padera
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« kdy: 13.02.2012, 20:12 » |
|
Potřeboval bych přidělat zásuvku v panelovém bytě a chtěl bych to udělat takhle: přilepit na panel sdk desku,v té udělat drážku az na panel o šířce kabelu cykylo 2.5 pak to zatmelit, namalovat.
Mam pouze problém jak přejit kabelem cykylo z vertikalni polohy na horizontalni. Pry se nemuze ohybat na sirku ... Ptal jsem se i jinde, mimo jiné to údajně mohu v místě ohybu jakoby přeložit. Vzhledem k tomu,že jsem v popisu kabelu CYKYLo našel něco o nedovoleném ohýbaní cykylo chci se zeptat profíku jestli se to může.
|
|
|
|
|
Kamil Padera
|
|
« Odpověď #2 kdy: 13.02.2012, 21:33 » |
|
Ale ja jsem nikde nepsal o nějakém zalaminování (viz můj přisp.) Když ten kabel může jít pod omítku,byl by to problém kdyby byl tak jak jsem to popsal? Je v tomto směru rozdíl jestli bude kabel zadělanej omítkou nebo sadrokartonářs kym tmelem?
|
|
|
|
|
Vít Rotrekl
|
|
« Odpověď #3 kdy: 13.02.2012, 22:02 » |
|
aha...omlouvám se, blbě jsem četl...nevím proč ale myslel jsem zapatlání do MDF (dřevotřískovýc h) desek... do SDK to není problém. S tím ohybem, tak jak píšou v návodu...Pokud jde o to vylezení z SDK do krabičky, tak tam není potřeba nějak ostrý ohyb. Toho se nemusíte bát.
|
Mírně pokročilý RT
|
|
|
Kamil Padera
|
|
« Odpověď #4 kdy: 13.02.2012, 22:37 » |
|
:'(asi jste špatně pochopil i to uložení...,tak to provedení zkusím popsat ještě jednou: -nalepit sadrokarton na panel -vyříznout do sadrokartonu drážku širokou jako je kabel CYKYLo 2,5 až na panel,tím si vytvořím prostor pro uložení kabelu CYKYLo(SDK je tlustej 12,5mm),nevím,možna by se tam vešel i CYKY 2,5... -vedení dlouhé cca 2m povede horizontálně v té drážce a pak ho potřebuji ohnout jakoby do L-ka a tahat 1m nahoru do zásuvky Zajíma mně jestli ho mohu ohnout tak že ho přeložím jakoby přes sebe,a tím si vytvořím 90st.uhel abych pokračoval nahoru Snad to někdo pochopíte o co se mi jedná...jinak to neumím popsat
|
|
|
|
|
|
IM
|
|
« Odpověď #7 kdy: 13.02.2012, 23:59 » |
|
Dělalo se to tak, že v místě ohybu se žíly v určité délce žíly ve spáře oddělily řezem a dvě vnitřní žíly se vyhnuly obloukem dovnitř.
|
|
|
|
|
|
|
Tomáš Hradecký
od projektu po revizi
|
|
« Odpověď #11 kdy: 14.02.2012, 13:58 » |
|
vůbec to neřešte SDK má tloušťku 12,5 mm takže se vám tam v klidu vejde i CYKY .. navic se s ni lépe pracuje .
|
projekty , elektroinstala ce , hromosvody , revize E2/A , slaboproud , silnoproud , Liberecký , Královehradeck ý , Středočeský kraj www.elektrohra decky.cz , tel :739643901
|
|
|
Kamil Padera
|
|
« Odpověď #12 kdy: 14.02.2012, 18:08 » |
|
taky bych raději použil CYKY ale 3x2,5 ma průměr 12mm.Nebude to vadit když bude na něm pouze 0,5mm vrstva sdk tmelu?
|
|
|
|
Milan Hudec
|
|
« Odpověď #13 kdy: 14.02.2012, 18:17 » |
|
taky bych raději použil CYKY ale 3x2,5 ma průměr 12mm.Nebude to vadit když bude na něm pouze 0,5mm vrstva sdk tmelu?
Mohu vědět, proč kabel neuložíte do stěny a chcete ho obkládat sádrošem?
|
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #14 kdy: 14.02.2012, 18:23 » |
|
S bezpečností bych problém neviděl, ale čekal bych, že bude práce to překrýt páskou a dobře ošetřit, aby to nepraskalo...
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
Kamil Padera
|
|
« Odpověď #15 kdy: 14.02.2012, 20:42 » |
|
p.Hudec.. nechci zažít ten bordel a hluk kterej se dělá při frézování do panelu a tu práci.Neříkam,že z broušení sádroše bordel není,ale je to nic oproti frézování.A shánět,půjčovat si někde frézu s odsávaním kvůli jedné zásuvce se mi opravdu nechce.A taky beru ohled na sousedy,zažili si své když jsme byt rekonstruovali .
|
|
|
|
Tomáš Hradecký
od projektu po revizi
|
|
« Odpověď #16 kdy: 14.02.2012, 22:16 » |
|
kabel CYKY 3Cx2,5 má vnější průměr necelých 10mm takže se vám tam vejde a ještě zbyde skoro 3 mm na tmel ... dle katalogu DRAKA je průměr 9,3mm
|
projekty , elektroinstala ce , hromosvody , revize E2/A , slaboproud , silnoproud , Liberecký , Královehradeck ý , Středočeský kraj www.elektrohra decky.cz , tel :739643901
|
|
|
|