Tomáš Folejtar
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 04.12.2018, 22:39 » |
|
V garáži máme klasickou elektroinstala ci pod omítkou. Já bych si chtěl zapojit zářivkové těleso, které jsem dodatečně namontoval. Světlo je na stropě a chtěl bych k němu vést kabel CYKY 3x1,5 z krabice, která je na stěně pod omítkou. Jde mi o ten přechod kabelu z podomítky na omítku. Na krabici je nyní klasické šroubovací víčko, které já už použít nemůžu. Musím koupit nějakou součást, kterou namontuji na stávající krabici v omítce a tudy vyvedu kabel? Ptám se na tu součást, která mi jaksi umožní přejít z krabice na omítku. Kabel ke světlu bude veden v liště.
|
|
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 05.12.2018, 10:07 » |
|
Např svorkovnice pětipólová s krytem.
Souhlasím. Dnes se to dělá v několika provedeních i vzhledech. viz: https://elektrika.cz/data/clanky/ppppam031020
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #4 kdy: 05.12.2018, 13:35 » |
|
Až nyní jsem si všml, že se má pokračovat Cykynou v liště, tudíž bude možná pracné upravit konec lišty tak, aby hezky doléhala ke krytu svorkovnice. Takže bych raději použil lištovou krabičku s víčkem.
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 05.12.2018, 20:48 » |
|
Až nyní jsem si všml, že se má pokračovat Cykynou v liště, tudíž bude možná pracné upravit konec lišty tak, aby hezky doléhala ke krytu svorkovnice. Takže bych raději použil lištovou krabičku s víčkem.
Stále se nechá využít této svorkovnice. Nebo použít nástavný rámeček s víčkem. https://www.kopos.cz/cs/produkt/1227-nastavny-ramecek
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 05.12.2018, 21:25 » |
|
Asi mi uniká přidaná hodnota krabice s dvojitým dnem  Tak postupně. Do lištovky vyvrtám otvor cca odpovídající průměru spodní krabice a dvě dirky pro šroubky k uchycení, takže povýším krabici pod omítkou tak aby k celku šla hezky přirazit lišta a dílo nevypadalo jak u blbých na dvorku.
|
|
|
|
Tomáš Folejtar
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 06.12.2018, 19:18 » |
|
Jsem rád, že jste pochopili můj dotaz z toho mého krkolomného výkladu. Myslel jsem, že se vyrábí něco přímo určené pro tento účel. Zkrátka krabička s větší dírou ve dně na protažení kabelu a s dírama po stranách, které budou roztečí sedět na krabičku v omítce. Každopádně moc díky za rady.
|
|
|
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #15 kdy: 11.12.2018, 07:31 » |
|
A když už došlo na tento typ svorkovnic, existuje nějaká pro větší (100) krabice? Zejména, když je kabel 5x4, tak malé krabičky, byť hluboké, nejsou úplně ideální.
CYKY-J5x4mm2 ve spojení s krabicí KPR a již uvedenou pětipólovou svorkovnicí s krytem od ABB a jim podobné, viz. předposlední příspěvek se svorkovnicí ABL Sursum nevidím jako problém. Pozor, krabice KU68 jsou do jmenovitého proudu max. 16A, takže napájení spotřebiče s vyšší proudovou hodnotou přes tuto krabici je špatně!
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|