pavel hlaváček
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« kdy: 02.10.2008, 15:53 » |
|
Potřeboval bych si ke světlu v obýváku přivést kábl od vypínače. Světlo je na stropě a skladba stropu je asi takováhle: omítka-rákos-prkna-násyp-trámy.... Mohl bych vést kábl k tomuto světlu jen tak napovrchu omítky (připevnit ho takovými těmi příchytkami s hřebíčkem) a potom ho zakrýt pohledovými polystyrénovým i čtverci? (čtverce jsou již nalepené na omítce, já bych k světlu odtrhal jenom asi 4ks a pak nalepil nové zpět) já vím nejlepší by to bylo zasekat,ale mám strach aby mi nespadla komplet celá omítka.....a dělat sádrokartonový podhled nepřipadá taky v úvahu....
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #1 kdy: 02.10.2008, 19:10 » |
|
Často v této skladbě stropu byly použity trubky na protahování. Není to i váš případ? Pokud ano je šance dostat tam i nový kabel. Pokud ne, tak by takové řešení co jste navrhoval bylo v podstatě možné. I když bych to raději použil lištu. Možná se do mě některý z kolegů pustí, ale pokud použijete kabel CYKY tak i v tom polystyrému by to prošlo. Jen přemýšlím o tom světle. Mělo by mít na sobě asi F v trojůhelníku pokud je namontované na tom polystyrénu. Osobně by mi asi vadilo na to koukat, ale chápu, že zápory sekání převažují nad klady v tomto Všem případě.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|
Jan Franěk
|
|
« Odpověď #3 kdy: 02.10.2008, 19:41 » |
|
Dnes už toto označení má většina světel. Bude to i jednodušší, než shánět prohlášení o nehořlavosti od toho polystyrénu
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
pavel hlaváček
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« Odpověď #4 kdy: 03.10.2008, 16:40 » |
|
oh!Velice díky za brzkou a rychlou odpověď. Spadl mi asi tímto 1000tunovej kámen ze srdce... já stejně plánuji do roka hodit do obýváku sádrokartonove j podhled...a bude po problémech...a le jen tak pro zajímavost ,co je to tenF trojúhelník?
|
|
|
|
Jan Franěk
|
|
« Odpověď #5 kdy: 03.10.2008, 19:15 » |
|
Není to F trojůhelník, ale F v trojůhelníku. Je to označení svítidel, která jsou vhodná k namontování do nebo na hořlavé podklady. Občas si to někdo plete a hledá to i na jyných elektrických předmětech. Toto je značka pouze pro světla.
|
|
|
|
|
|
Jan Franěk
|
|
« Odpověď #8 kdy: 06.10.2008, 19:12 » |
|
I tato rada zde padla. Ale původní zadání bylo na stropě v polystyrénu. Známe to i z praxe. Člověk míní a pak se diví a dělá to uplně jinak. Z malé opravy bývá celodenní práce a naopak. To už patří k naší práci. Tak pevné nervy a hurá do toho.
|
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #11 kdy: 07.10.2008, 21:47 » |
|
To Patrik August: No tenhle nápad mě napadl taky....asi 5minut poté co jsem vytáhl ty starý...hmmmmm to lítalo sprostých a lehkých holek....
Tak nevím, jestli vám to mám vůbec říkat.... Situace nemusela být ztracená ani po ukvapeném vytažení starých vodičů. Do trubky zafouknout slabé vlákno (dobře funguje třeba vlna na pletení), pak jeho pomocí protáhnout pevnější... a pevnější... Někdy se fakt vyplatí přemýšlet o chvíli déle
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
|