Radek Paos
Neverifikovaný uživatel @5
|
|
« kdy: 30.07.2014, 13:43 » |
|
Potřebuji uložit do země kabel /vlastně dvakrát, jednou datový, jednou silový - takže chráničky budou dvě/. Naneštěstí jde o zahradu, kde možná může manželka místy kopat:) Bohužel nemám cihly, jde o cca 15 metrů. Neexistuje něco doporučeného, co by se dalo místo cihel dát nad chráničku? Předpokládat, že při rytí by se rýč nemusel dostat tak hluboko se mi nechce (a vím, že chráničku zakopu spíš do menší, než do větší hloubky). Jde mi třeba o nějaké plechové či betonové krytí. Koukal jsem na Kopo žlaby, ale cena cca 150/m je docela mazec (pro mne).
|
Od 15.9.2014 titul "Nejlepší bavič diskusí" redakci za udělení
|
|
|
|
Jiří Buben
Revize a údržba elektrických zařízení a strojů
|
|
« Odpověď #2 kdy: 30.07.2014, 15:58 » |
|
Kopat se vám nechce moc hluboko. Co je to moc hluboko? V jisté ČSN se píše že se kabel může uložit do hloubky 35 cm (rozuměno vrchní povrch pláště kabelu). Ale pokud se v terénu bude provádět nějaká zemědělská činnost, pak je minimální hloubka uložení kabelu 70 cm. Bude-li Vaše manželka místy kopat, lze to považovat za zemědělskou činnost, takže minimálně uložte kabel do 70 cm. Z hlediska selského rozumu vám k dotazu mohu napsat pouze toto. Je li vám milejší při mělkém uložení kabelu riskovat jeho poškození včetně chráničky a následné nové kopání a opravy, tak směle do toho. Takže závěr je: Chráničku Kopoflex ochráníte před prokopnutím, jejím uložením v dostatečné hloubce.
|
Revizní technik E2/A Údržba a opravy elektrických zařízení strojů, průmyslových elektroinstala cí a hromosvodů. Dřevozpracujíc í průmysl a prostory se zvýšeným nebezpečím požárů. Stále se učím.....
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #4 kdy: 30.07.2014, 17:42 » |
|
Promiňte, ale člověk který je línej vykopat 15m výkopu, což je malej kousek, o 30 cm hlubší (jeden rejč), mi nestojí ani za odpověď. Jen škoda času se ním zdržovat. Rady a triky si nechám schované pro ty, co si to zaslouží.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Lukáš Rotrekl
|
|
« Odpověď #5 kdy: 30.07.2014, 19:14 » |
|
Bohužel nemám cihly, jde o cca 15 metrů.
Ale taky nemáte nic jiného, tak proč nekoupit zrovna ty cihly?
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #11 kdy: 31.07.2014, 06:30 » |
|
Jediné, co se dá doporučit, jsou betonová korýtka. Ovšem jak píší kolegové, 15m do správné hloubky není žádný problém a to, i když je zemina poněkud drsnějšího složení. U nás to děláme tak, že si na kopání vždy seženeme .... Ti jsou na tuto činnost odmalička stavění, síly mají přebytek a dělají za pár korun. Takovej ... za 1000,-Kč na zaradě zakope třeba i bagr
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #13 kdy: 31.07.2014, 07:17 » |
|
U nás to jsou především CPR (cikánské pochozí rypadlo)
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|