Daniel Muller
|
|
« kdy: 21.07.2010, 09:54 » |
|
Minuly tyden jsem pri vykopu diry pro sloupek na plot objevil v hloubce 30cm trubku KOPOFLEX jen tak v neprosate zemi. Nevedel jsem co je uvnitr a kopal jsem dal. Po zjisteni informace ze tam vede elektricky proud jsem byl trochu zarazen, co kdybych trubku prekonul, navic bylo vsude spousta vody.. Predpokladam, ze samotne ulozeni vedeni nebylo zdaleka predpisove. Rad bych se zeptal, jakych prohresku se soused dopustil (krome toho, ze se neptal nez na nasem pozemku kopal diru pro vedeni).
#106#
|
|
|
|
|
IM
|
|
« Odpověď #2 kdy: 21.07.2010, 15:59 » |
|
ČSN 33 2000-5-52 říká, že kabel do 1kV musí být 0,35m po terénem. To jste to trochu zjednodušil. Je to tam napsáno jinak.
|
|
|
|
|
|
Kamil Novák
OSVČ
|
|
« Odpověď #4 kdy: 21.07.2010, 19:03 » |
|
Nerozumím úplně situaci. Vy kopete na svém pozemku a je tam uloženo vedení k sousedovi? Jak ho tam mohl uložit aniž jste si něčeho všiml? Podle toho, že kopete díru pro sloupek na plot předpokládám, že jde o hranici a tudíž nemusí jít nutně o váš pozemek.
|
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví. působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradeck ý, Pardubický a Liberecký kraj
|
|
|
Radek Kroutil
OSVČ, Štěchovice Praha-západ
|
|
« Odpověď #5 kdy: 21.07.2010, 21:02 » |
|
A nehledě na to, že ani nevíte, kdy se tam ten kabel zakopával. Jestli to dělali RZ v dobách minulých, tak tam máte automaticky věcné břemeno. Nebo mohla být dohoda s minulým majitelem
|
Rev.tech. E2/A, elektroinstala ce, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb. tel: 603234575 Email: elkr@elkr.czwww.elkr.cz
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #6 kdy: 22.07.2010, 09:13 » |
|
Já vím, že doma na "své zahradě" si každý dělá co uzná za vhodné, ale pokud nemám jistotu že tam žádné podzemní sítě nejsou nebo pokud není jistota, že se s výkopem nedostanu až na pozemek jiného majitele, je správné před začátkem zemních prací mít zjištěno, zda tam nějaká podzemní sítě skutečně nejsou! - v jistou dobu došlo k různým restitucím atd a někdo mohl dostat pozemek, kde "bývalý uživatel" mohl nechat něco zřídit - dříve energetika tahala kabely (i nadzemní vedení" tak, jak ji to vyhovovalo) - Telekom v podstatě taky - a třeba v blízkosti dráhy kde je trakce byla v jistou dobu snaha dávat dálkové kabely dál od trati, dřív to byl "státní nebo společenský zájem"...
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
IM
|
|
« Odpověď #7 kdy: 22.07.2010, 09:15 » |
|
Nerozumím úplně situaci. Vy kopete na svém pozemku a je tam uloženo vedení k sousedovi? Jak ho tam mohl uložit aniž jste si něčeho všiml? Podle toho, že kopete díru pro sloupek na plot předpokládám, že jde o hranici a tudíž nemusí jít nutně o váš pozemek. V podstatě tlumočíte i moje myšlenky a každého kdo trochu logicky uvažuje.
|
|
|
|
Vladimír Kadlec
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« Odpověď #8 kdy: 26.07.2010, 09:16 » |
|
Dále porušil i předepsané označení červenou výstražnou folií položenou nad kabelem.
|
|
|
|