A co vás vede k tomu, že budete pokládat (čili bavíme se v čase budoucím) dvě oranžové roury ( tedy kanalizační trubka KG )? Proč rovnou nepoložíte dvě chráničky místo jedné trubky KG? Myslím si, že cenově to vyjde nastejno. Nehledejte problém tam, kde není. Nebo snad když problém nemáte, hodláte si ho udělat?
Jinak váš dotaz byste měl spíše směřovat na Vašeho projektanta, ten jistě uložení řešil v projektové dokumentaci.
Projekt na elektro i celej RD byl přes stavební firmu, s projektantem jsem se neviděl ani jsme spolu nemluvili (to je má vlastní blbost, holt stavíme poprvé). Na elektro dokumentaci je ale jeho telefon, takže mu asi zavolám, i když nevím, jak moc bude rád, že to chci řešit zrovna o víkendu nebo o svátcích - ve středu ráno totiž už přijede bagr a bude se dělat ten vjezd. V projektu to má vše v chráničkách Kopoflex 40 - spolu jsou ty kabely, co jsem psal v prvním příspěvku, takže projekt dodržím.
Možná došlo k nedorozumění - plánovali jsme jak chráníčky, tak i KG trubky v kterých by byly právě ty chráničky. Vždy dvě v každé trubce. KG trubky jsme chtěli proto, že přes obě místa pravděpodobně budou jezdit i (malé) nákladní automobily, případně po dokončení asi i "hovnocuc" na vyvážení jímky. Proto jsem si říkal, že to bude určité zvýšení ochrany. Máme již koupeno 50 m červené chráničky a 4 x 3m KG rouru.
Chtěli jsme si roury připravit již teď, když máme po ohlášce souhlas stavebního úřadu na vjezd, ale ještě nemáme územní souhlas na elektropřípojk
u - nemáme projekt připojení, protože ČEZ bude na obecním pozemku posouvat sloup s přípojkovou skříní o cca 2m. Projednal jsem si to telefonicky se zodpovědnou osobou na ČEZu, že si máme postavit pilíř a nachystat jej a až bude posunutej sloup, můžeme dodělat zemní práce na tom obecním pozemku a dopoložit kabely.
Asi je to trochu složitý, tak se omlouvám
Možná zkusím odpoledne poslat nějakej obrázek s nákresem. Je fajn, že jsou takovýhle fóra, kde je možný se dozvědět spoustu užitečných informací a případně zjistit, jak je člověk naivní (a někdy i blbej)...
Jirka