To Ceral :
Současným trendem je spojovat světelné okruhy pod spínači, na odbočných krabicích lpí zejména "stará garda", jejichž hlavním argumentem je to, že se to takto dělá odjakživa.
Spojování vodičů pod spínači má celou řadu výhod. Jednak nejsou vidět víčka odbočných krabic, které nepůsobí dvakrát esteticky (někteří zákazníci si odbočné krabice vyloženě nepřejí), instalace je podstatně jednodušší na montáž i na zapojování. Taky na zapojování nepotřebujete žebřík

Pravda, spotřebuje se o něco více vodičů, ale zase ubyde spojů.
Kromě jiné také potom není zapotřebí vodič 2A, stačí jen 3A pro přepínání. BTW přepínání také řešíte přes odbočné krabice?
S tím odstraňováním případných závad je to také podstatně jednodušší. Zřejmě každý elektrikář už někdy hledal odbočné krabice pod vrstvou malby nebo přímo zaomítané, zatapetované, zaskládané nábytkem nebo úplně nejlépe pod obložením stěn

Pokud budou vodiče spojené pod spínačem, ten si snad nikdo nezatapetuje..
. I když, jsou i takoví...

Hledání závad na instalaci s odbočnými krabicemi většinou pro zákazníka znamená, že bude muset vymalovat

Nedávno jsem byl na revizi v jednom bytu 2+1, kde jsem napočítal asi 40 odbočných krabic. Instalaci si prováděl majitel sám, je to elektrikář v důchodu. V celé instalaci nebyla jediná smyčkovaná zásuvka, všechno bylo spojované přes odbočné krabice s "věnečkem", protože se mi svěřil, že svorkám WAGO nevěří... Ještě si to pochvaloval, že má tu instalaci udělanou "poctivě", zřejmě očekával že mu tu pochválím a já mu místo toho začal vykládat, že už se to takhle nedělá... ??
Asi nemá význam někoho přesvědčovat o tom, jak má co dělat, na to musí každý přijít sám...

Já osobně jsem přešel na spojování vodičů pod obočnými krabicemi už dávno, odkoukal jsem to v Německu, kde jsem po roce 1989 krátce pobýval. Zezačátku se to nikomu z kolegů moc nepozdávalo, ale později na tento systém skoro všichni přešli také. Podobné to bylo např. se svorkami WAGO, nejdříve to nikdo neznal a nepoužíval, dnes už je to naprosto běžné.
Samozřejmě i tento styl práce má své zásady, nelze provádět úplně cokoliv.
Také je vhodnější používat nějaké hlubší krabice, např. KPR 68.