AA představte si pane, že jsem udělal to,co jste mi napsal,že děláte. ŠEL JSEM SE PODÍVAT JINAM. Navštívil jsem 9(devět )vchodů nejenom v blízkém okolí a v každém je tažena kabelovka, internet nebo nějaký slaboproud a bez krků a krabic. Jak jsi ve 100%shodě řešení podle vás mám vybrat to nejlepší bez ohledu na instinkt?
No podle mě jste se koukal sice správně, ale na špatné provedení

Z toho co jste viděl, bych si já udělal asi tento závěr: původní slaboproud byl tažen v krku, přes patrové rozbočovací karbice, bylo to o.k. v době vzniku, je to estetické a splňuje to požadavky na ochranu slaboproudých kabelů před mechanickým poškozením, splňuje to i požadavek na oddělení od silnoproudu (krky jsou upevněné ana opačné straně než stoupačka nn), jsou tím vyřešené prostupy mezi patry, prostě je to celkově řemeslně příhodné řešení. A ouha v 9 domech z 9 navštívených jsou kabelové televize zataženy zcela hala bala bez husího krku a bez krabic. Já z toho usuzuji, že v těch 9 domech operovali nějací meloucháři, neumětelové, neřemeslnící asi jakýsi póvl, no přeci já neudělám stejnou prsárnu, aby si o mojí práci a potažmo o mě ostatní kolegové vyprávěli třaba zrovna na Elektrice.cz, že jsem to pěkně zprasil a že jsem se za těch 28 let praxe h...no naučil.

Takže asi tak se na to já koukám a ani na to nepotřbuju sáhodlouhé studování článků norem.