| 
			| 

| Alf Betnář Neverifikovaný uživatel @1

| 
								|  | «  kdy: 11.06.2022, 12:05 » |  | 

Jednou tydně potřebuji elektřinu pro provoz komerčního stánku a natahuji si ji z vlastniho zdroje ale přes frekventovaný chodník v parku. Porušuji tím něco?

|  
						|  |  |  | 
	|  | 
	|  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Jan Franěk Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik

| 
								|  | « Odpověď #3 kdy: 11.06.2022, 20:26 » |  | 

Musíte vyřešit správný prodlužovák. Plastové jsou nebezpečné, mnohonásobně bezpečnější jsou gumové kabely. Jedná se o mechanickou odolnost.Dále existují pro tyto případy různé mechanické ochrany.

|  
						| 
 Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.www.fraja.cz  ,  revize@fraja.cz  ,  tel: 728171585 |  |  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Jan Franěk Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik

| 
								|  | « Odpověď #5 kdy: 12.06.2022, 06:09 » |  | 

Kolega se hněvat nebude, ten jenom upozornil na bezpečnostní minimum. Vždy se nechá jít o level, tedy o  krok ( více kroků) dál. Já pouze upozornil na to, že plastový kabel nesmí být použit na stavby a i pro zde zmiňované použití je zcela nevhodný a rozhodně nebezpečný. |  
						| 
 Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.www.fraja.cz  ,  revize@fraja.cz  ,  tel: 728171585 |  |  | 
	| 
			| 

| Milan Hudec 

| 
								|  | « Odpověď #6 kdy: 12.06.2022, 09:07 » |  | 

Kolega se hněvat nebude, ten jenom upozornil na bezpečnostní minimum. Vždy se nechá jít o level, tedy o  krok ( více kroků) dál. Já pouze upozornil na to, že plastový kabel nesmí být použit na stavby a i pro zde zmiňované použití je zcela nevhodný a rozhodně nebezpečný.
 Mě osobně by se nejvíce líbil kabel stíněný, tj.ohebný+venkovní použití+oddolný+stíněný. Leč nemohu nikde najít. |  
						|  |  |  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Milan Hudec 

| 
								|  | « Odpověď #8 kdy: 13.06.2022, 07:39 » |  | 

A co třeba viz příloha? Dal by se samozřejmě najít i lepší. 
 D ěkuji, kabel je primárně určen pro ovládání, ještě prošpekuluji jeho vhodnost pro prodlužovák. |  
						|  |  |  | 
	| 
			| 

| Hynek Havliš 

Automatizace

| 
								|  | « Odpověď #9 kdy: 13.06.2022, 08:28 » |  | 

D ěkuji, kabel je primárně určen pro ovládání, ještě prošpekuluji jeho vhodnost pro prodlužovák.
 Přesto, že toto uvádí výrobce, je třeba to brát s rezervou a spíše to bude věc terminologie. Píše to i u kabelů řady ÖLFLEX® CLASSIC 110, 100, které se běžně pro napájení používají. V původně přiloženém katalogovém listu je např. i 400CP v provedení 4G16, což si na ovládání umím těžko představit;) Pokud byste chtěl jít s kabelem ještě "o třídu výše",  zkuste se obrátit např. na firmu Hennlich. Ti mají i tu výhodu, že prodávají jakkoli malá množství svých kabelů (ustříhnou vám i jednotky metrů).  |  
						|  |  |  | 
	| 
			| 

| Rozmahel Vladimír OSVČ

| 
								|  | « Odpověď #10 kdy: 13.06.2022, 11:45 » |  | 

Jednou tydně potřebuji elektřinu pro provoz komerčního stánku a natahuji si ji z vlastniho zdroje ale přes frekventovaný chodník v parku. Porušuji tím něco? A nejde to natáhnout vrchem? Park - nejsou tam stromy? Natáhnout vhodné lanko a na něj zavěsit prodlužku. Lanko by se navíc dalo použít jako závěs pro Vaši reklamu. Zvýšení tržeb zaručeno.    |  
						| 
 |  |  | 
	| 
			| 

| Václav Třetí 

| 
								|  | « Odpověď #11 kdy: 13.06.2022, 14:18 » |  | 

Kol. Rozmahel mě "předběhl". Myšlenka kabel vyvěsit do výšky je správná, pokud je to jen trochu možné. Kvalitní kabel ještě neznamená, že o něj nemůže někdo zakopnout a zranit se obyčejným pádem.  |  
						| 
 Václav 3
 Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.

Řidič tvrdej život má... ,  stejně tak vesnickej elektrikář
 |  |  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Milan Hudec 

| 
								|  | « Odpověď #13 kdy: 14.06.2022, 08:02 » |  | 

Kol. Rozmahel mě "předběhl". Myšlenka kabel vyvěsit do výšky je správná, pokud je to jen trochu možné. Kvalitní kabel ještě neznamená, že o něj nemůže někdo zakopnout a zranit se obyčejným pádem. 
 Dokonce i ten stánek by mohl být v koruně stromu, taková fronta na 15m žebříku, a s vařicím nápojem dolů..... To by byla atrakce   |  
						|  |  |  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Kvita Ladislav 

| 
								|  | « Odpověď #15 kdy: 14.06.2022, 09:59 » |  | 

Jednou tydně potřebuji elektřinu pro provoz komerčního stánku a natahuji si ji z vlastniho zdroje ale přes frekventovaný chodník v parku. Porušuji tím něco?
 Tak například v Jeseníku to není vůbec žádný problém. Rok co rok se přímo na náměstí na celou sezónu zabydlí komerční stánek se zmrzlinou a s připojením si nikdo hlavu neláme. Rok co rok kvůli tomu píšu starostce, protože to nemá vydáno územní souhlas, protože je to hnusné a do lázeňského města něco takového určitě nepatří a v neposlední řadě protože to není bezpečné. Starostka mi napsala, že zmrzlinu mají dobrou a nikomu kromě mě ten vozejk nevadí. |  
						|  |  |  |