|
Petr Longin
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« Odpověď #1 kdy: 16.02.2017, 10:49 » |
|
Polní cesta je účelová komunikace, tak by jste to měl asi brát jako vozovku.
|
|
|
|
|
|
Jan Bocek
|
|
« Odpověď #3 kdy: 16.02.2017, 11:21 » |
|
Dívám se do LV, kde z katastru mám označenou podobnou cestu, jako "ostatní komunikace"....
|
specializace: průmyslová instalace, kontrola strojů revize elektrického zařízení E1B telefon: 777 273 732 email: jan.bocek@safeb.cz
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #4 kdy: 16.02.2017, 11:34 » |
|
Je to komunikace. Zde se předpokládá častější pohyb nějaké těžké techniky. Určitě tam nejezdí jen babky na kole. Volný terén je např. mítinka v lese. Tam se chodí pěška a dějou se tam jen věci, které jemně udusávají zeminu
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
Václav Třetí
|
|
« Odpověď #6 kdy: 16.02.2017, 12:45 » |
|
Nyní se s tím už nedostávám do styku, ale dříve se na polích i polních cestách dávaly kabely do země tak, aby se počítalo s orbou a připočítávalo se min. 35 cm hloubky, aby i v případě orby byla zachována stanovená hloubka nákryvu. Jinak na polních cestách je dne s třeba počítat s tím, že dnešní zemědělské stroje jsou daleko těžší, než používané před 30 léty, takže doporučuji přechody přes polničku udělat jako u normální silnice.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
Radek Červený
Žij a nechej žít
|
|
« Odpověď #7 kdy: 16.02.2017, 13:33 » |
|
Katastr říká toto: Způsob využití: ostatní komunikace Druh pozemku: ostatní plocha Ale vzhledem i k možné erozi, prakticky nemožnosti zabránit vjezdu např. těžké techniky, jsem už dal do PD hloubku 100 cm. 70 cm jsem nechal jen v trase přes ovocný sad k přípojnému místu. kolegům za pomoc.
|
|
|
|
IM
|
|
« Odpověď #8 kdy: 16.02.2017, 17:28 » |
|
...mám v této trase dle ČSN 33 2000-5-52 tuto cestu posuzovat jako vozovku nebo jako volný terén?
Tak na to bych odpověděl, zde často uváděnou radou: "Udělejte to podle projektu".
|
|
|
|
|
IM
|
|
« Odpověď #10 kdy: 16.02.2017, 18:04 » |
|
To v tomto případě neplatí. Bylo by marné chtít na vytvoření projektu projekt. Někdy se vyplatí si před reakcí téma přečíst. Pardon, nevšiml jsem si za ty roky, že by tazatel byl projektant. K věci: Dle uvedené normy se mohou klást kabely do země bez mech. ochrany tam, kde nemohou být mechanicky poškozeny např. pojížděním těžšími vozidly (NA.4.5.14.1).
|
|
|
|
|
|
IM
|
|
« Odpověď #13 kdy: 18.02.2017, 17:22 » |
|
Zrovna dnes se u mě dopoledne stavoval Vítek Rotrekl na rychlé kafe a tak jsme na toto téma podiskutovali. A pak říká, že je zvědavej, kdo první napíše, aby se to udělalo podle projektu. Bingo, vyhrál jste, získáváte jednoho bludišťáka Bylo to myšleno ironicky.
|
|
|
|
|
IM
|
|
« Odpověď #15 kdy: 27.02.2017, 10:50 » |
|
vaše rekace nebyla moc ironická když píšete že tazatel neni projektant. že jste si toho nevšiml.
Ironie spočívala ve sdělení rady, kterou tazatel sám poskytoval v jiných vláknech. Když tuto radu obdrží sám, uděluje bludišťáky.
|
|
|
|