|
|
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník
|
|
« Odpověď #2 kdy: 20.04.2014, 18:12 » |
|
Použili trubky se střední mechanickou odolností. Vydrží trochu déle. Klika, že nepoužili ty obyčejné do zdi, za měsíc by se rozpadly... Obligátní nakonec: takhle to děláme už 10 let a nikdo si nestěžoval.
|
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy Výroba, montáž a servis vah. EU
|
|
|
|
Jiří Buben
Revize a údržba elektrických zařízení a strojů
|
|
« Odpověď #3 kdy: 20.04.2014, 18:30 » |
|
Těžko odhadovat co investor povolil a zaplatil ale tato část na obrázku je tedy pěkný bastl. A moc nevěřím tomu, že to dělat "kvalifikovaný" elektrikář.
Mirku, myslím, že to bohužel dělal kvalifikovaný elektrikář. Řekl bych, že to dodělával pracovník údržby, protože se dodatečně zjistilo, že se na něco zapomnělo. Ostatně ani bych se nedivil, kdyby to světlo bylo přidělané stahovacími páskami. To je nešvar, se kterým se poslední dobou setkávám čím dál víc.
|
Revizní technik E2/A Údržba a opravy elektrických zařízení strojů, průmyslových elektroinstala cí a hromosvodů. Dřevozpracujíc í průmysl a prostory se zvýšeným nebezpečím požárů. Stále se učím.....
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #4 kdy: 20.04.2014, 18:59 » |
|
Když jsme u těch nemocnic....mu sím reagovat... Celou stavbu vysoutěží "zedníci" a ti si určují co chtějí....revi ze proběhne tak, že není "nesmí být" negativní.... Je velmi málo "pák" aby takovou situaci zvrátili....re vize je OK!! Jen z několika desetileté praxe!! Něco změnit , je dnes nemožné !
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
Lukáš Rotrekl
|
|
« Odpověď #6 kdy: 20.04.2014, 20:18 » |
|
Osobně to taky vidím na údržbu, toto si snad dodavatel ani dovolit nemůže.
1) To v tom chodníku je prasárna nejtěžšího kalibru 2) na trubkách není popis, takže těžko soudit co jsou zač, ale myslím, že je ta ohebná je Koposácka monoflex PP případně super monoflex PP, osobně jí dávám životnost tak 2 roky než bude stačit se opřít o zábradlí a ona se rozpadne na prach 3) Na fotce to není moc vidět, ale ta trubka vede do světla docela volně, a nezdálo se mě, že by byla někde další průchodka 4) Vypadalo to, že světlo je montováno pevně, že nedrží na páscích
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|
Dušan Šnajdárek
|
|
« Odpověď #7 kdy: 20.04.2014, 20:40 » |
|
Myslím že to proběhlo zhruba takto: Technický ředitel vedoucímu údržby ing.,MBA: "Chlapi jaktože není osvětlený chodník z parkoviště? Lidi si prý stěžujou že je tam ráno a večer tma." Vedoucí údržby ing. MBA Frantovi-elektroúdržbáři nemocnice: Franto potřebujem natáhnout světlo na chodníku od parkoviště,ať je to rychle a levně... Franta -elektroúdržbář: Šéfe,není kudyma to tam přitáhnout,bude se muset rozebrat zámkovka,kopnout chodník,položit tam kopodur a tím to protáhnout... Vedoucí údržby ing.MBA:Si se zbláznil,víš co to bude stát a jak dlouho se s tím chcete s.át,ve skladu máte kopoflexky,nějaké světlo tam taky zbylo,to tam stačí,udělejte to z toho,ať je to zítra hotové... Franta-elektroúdržbář:Šéfe,ale kopoflexky do země a na mráz nesmí,to je prasárna... Vedoucí údržby ing.MBA:Nekecej a běž dělat a jestli se ti to nelíbí,tak už zítra nechoď,za branou je takových jako ty celý dav... Myslím že s tímto myšleným příběhem nejsem až tak daleko od pravdy...
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr Budín
|
|
« Odpověď #12 kdy: 21.04.2014, 18:32 » |
|
To je z Plzně? Ne? Ale tam jsem viděl něco podobného. A vůbec to není nějaké provizorium! Až tam pojedu, udělám fotky...
Řekl bych Brno, fakultní nemocnice u tranfuzního oddělení.
|
|
|
|
Oldřich Morávek
OSVČ montáž, opravy, revize elektro a hromosvodů
|
|
« Odpověď #13 kdy: 21.04.2014, 18:43 » |
|
Je pravdou, že to není až zas tak hrozně provedené, protože jsem viděl větší zvěrstva. Je pravdou, že i tak je to prasárna, za kterou patří řemeslníkovi urazit obě ruce u samý pr..le. Je pravdou, že k tomu, aby se zaměstnanec vzepřel vedoucímu ing. MBA, je zapotřebí značné osobní odvahy a hlavně jisté finanční nezávislosti, kterou u zaměstnanců prostě čekat nemůžeme.
Takže dokud nebude páka, jak dohledat autora onoho veledíla a uvalit na něj sankce (myšlana firma, nikoli zaměstnanec), moc s tím nepohneme. Maximálně můžeme dělat osvětu a křičet do světa - Takhle nééé!!
|
|
|
|
David Hruda
|
|
« Odpověď #14 kdy: 21.04.2014, 19:11 » |
|
Myslím že to proběhlo zhruba takto: Technický ředitel vedoucímu údržby ing.,MBA: ...
Já bych viděl tuto variantu: Vedoucí údržby ing. MBA řekne zaměstnanci: udělejte, co je potřeba a to tak, tak a tak, prostě jak se má. Franta přijede, zjistí, že půlku materiálu zapomněl, a hlavně, jemu přece nebude nějakej blbej inženýrek říkat, co má dělat, když to dělá už třicet let a ví to nejlíp, protože chlapi v hospodě řikali, že je to dobře.
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
|
Jiří_Hrubý
Neverifikovaný uživatel @7
|
|
« Odpověď #16 kdy: 21.04.2014, 19:50 » |
|
Já bych viděl tuto variantu: Vedoucí údržby ing. MBA řekne zaměstnanci: udělejte, co je potřeba a to tak, tak a tak, prostě jak se má. Franta přijede, zjistí, že půlku materiálu zapomněl, a hlavně, jemu přece nebude nějakej blbej inženýrek říkat, co má dělat, když to dělá už třicet let a ví to nejlíp, protože chlapi v hospodě řikali, že je to dobře.
Bohužel, ne jednou jsem se setkal s opačnou situací. Například- Údržba dala požadavek na materiál k rozšíření rozvodů. V jednom případu hliníkové trubky a CYKY2,5. Ing nákupčí dodal plastovou trubku a CYKYLo 1,5, protože je to taky kabel a taky měděnej a o dost levnějšía navíc bude pochválen za úsporu a dostane odměny. Elektroúdržbář už vycepovaný ani neprotestuje a práci odvede. Že mechanická ochrana neexistuje a na konci nefunguje svářečka, už není jeho starost, on přeci dělal jen to, co dostal nařízeno a s tím, co dostal nafasováno. A mohl bych pokračovat docela dlouho... Profesní čest musí ustoupit potřebě výplaty, holt ne každý dělá na sebe, aby si mohl vybírat, respektive podobná zvěrstva odmítat.
|
|
|
|
Martin Novák
|
|
« Odpověď #17 kdy: 21.04.2014, 20:52 » |
|
Osobne znam spise variantu, ze udrzbar Franta sedne a sepise co potrebuje - CYKY 3x2,5, pancerovou chranicku, montazni podlozku pod svetlo, drzaky na chranicku... ... ... Pak prijde zminovanej MBA (mladej, blbej, arogantnej) a zamestnanec se dovi neco na styl "Tak Franto, nevymyslej voloviny, tohle cos napsal bude stat nejmin dve tisicovky, s tim mne sefove vyhodi. Laskave to udelej tak, aby ses vlezl do petistovky, tady mas penize na material a vic ode mne nechtej...". MBA si strici dalsi petistovku do kapsy a Franta dela co muze, aby nedoplacel ze svyho...
|
|
|
|