dr.pavel
|
 |
« kdy: 19.09.2018, 09:33 » |
|
Jak prosím vysvětlujete lidem (zákazníkům), že musíte udělat kompletní revizi elektroinstala ce objektu (přípojka, napojení a vybavení elm rozvaděče, instalace), když jim na E.ONu řeknou, že jim stačí jen razítko a podpis RT na přihlášce?
Já to tedy nedělám protože mi lidi tvrdí: Ne, ne, my žádnou revizi nepotřebujeme. Nám řekli na E.onu, že stačí jen razítko a podpis RT na tý přihlášce a ty jsi svině, že nám to nechceš potvrdit.
|
|
|
|
|
Jiří_Hrubý
Neverifikovaný uživatel @7

|
 |
« Odpověď #2 kdy: 19.09.2018, 16:21 » |
|
Do důsledku vzato, nejste-li smluvní partner eOnu, nemáte co pohledávat ani v HDS. Na přihlášku tedy stačí revize RM, kterou ověříte shodu s PP a že tam třeba není něco navíc. Pak přijede elektroměrář a do toho rozvaděče se podívá znova, než půjde pod plomby. Vy máte zrevidovat pouze odběrné místo, kvůli požadavku distributora. To začíná ukončením HDV či odbočky na hlavním a končí výstupní svorkovnicí za hodinama, případně na svorkách hodin a můstku. U rekonstrukce/výměny RM se sluší vyměnit HDV tak či tak, pokud tam není slušný kabel nebo vodiče. Do přípojky a HDS vám není nic, je distributora a do zákazníkovy měřené instalace taktéž, pokud o to nestojí...
|
|
|
|
|
|
|
Radek Červený
Žij a nechej žít

|
 |
« Odpověď #5 kdy: 19.09.2018, 17:36 » |
|
A v čem je vlastně problém? Kdo platí, ten poroučí. Na přihlášce chce distributor potvrdit, že odběrné místo splňuje připojovací a smluvní podmínky. To, že tomuto potvrzení a podpisu předchází prakticky stejné úkony, jako při vypracování revize, je věc druhá. Pak už to je na vašich obchodních dovednostech, zda zákazníkovi řeknete, že mu vystavíte potvrzení například za 2000 Kč, nebo zda mu za 2000 nabídnete revizní zprávu, která lze použít jako příloha a náhrada k žádosti pro Eon a navíc v ní má přidanou hodnotu, například pro pojišťovnu. Každopádně pokud si zákazník objedná pouze potvrzení za 2k, udělejte mu potvrzení za 2k. Pokud ani to nepomůže, tak ten čas raději věnujte jiné smysluplné práci, naštěstí nemusíme pracovat pro každého zoufalce. Nevím jak vy, ale tak jak si zákazníci vybírají firmy, tak si my vybíráme zákazníky.
|
|
|
|
|
|
jan graf
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 20.09.2018, 09:19 » |
|
Na přihlášce k odběru chcete-li na žádosti o smlouvu je uvedené: Revizní technik prohlašuje, že odběrné elektrické zařízení odpovídá technickým normám a je z hlediska bezpečnosti schopné provozu a že technické údaje odpovídají atd. Z vyhlášek 51/2006Sb(novelizované), 16/2016Sb. a zákona 458/2000Sb. vyplývá, že odběrné elektrické zařízení je přípojka elm. rozvaděč a elektrická instalace v objektu (objekt může být malý RD nebo vila velká jako továrna). To jestli někdo má nebo nemá přístup do zařízení ve vlastnictví eonu není předmětem diskuze na toto téma. Takže jestli chce člověk změnu sazby apod. a chce na RT , ,jenom podpis na přihlášce,, tak ten RT prohlašuje viz výše ... mě je to jedno já to taky z tohoto důvodu nedělám
|
|
|
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 21.09.2018, 09:00 » |
|
U ČEZu mají pro potvrzení samostatný formulář.
Potvrzení o vydání revizní zprávy vyžadují pouze u odběrů, kde došlo ke změně jištění (zásah do neměřené části), popřípadě kde byl odebrán elektroměr po dobu delší, než půl roku (změna zákazníka v odběrném místě). Ta doba půl roku není nikde uvedena, bylo mi ovšem řečeno, že je to jistá tolerance vůči zákazníkům, takže se na ní nedá 100% spolehnout.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
|
|
Jiří_Hrubý
Neverifikovaný uživatel @7

|
 |
« Odpověď #15 kdy: 21.09.2018, 16:59 » |
|
Ano, RT musí potvrdit soulad OM s PP, tzn. zda je správně vydrátován rozvaděč a např. jestli vůbec má zákazník přímotopy, na které sazbu žádá. Přípojku si posoudí distributor. Když tam bude svod Al 10 do KLAD 25, provede na své náklady výměnu přípojky a HDS. Samozřejmě o to může rovnou zažádat i zákazník, pokud mu to schopný RT či elektrikář, který mu bude dělat úpravu měření poradí. Bohužel, ne každý "takyelektrikář" se s tím obtěžuje, protože chce udělat měření při jedné návštěvě a hned fakturovat a ne čekat měsíc, než někdo vymění přípojku. Úplně stejně se chovají zateplovačské firmy, pak zapláče zákazník, když mu za pár let vyhoří svod nebo HDS. Ale to už jsem O.T.
|
|
|
|
Kvita Ladislav
Neverifikovaný uživatel @6

|
 |
« Odpověď #16 kdy: 21.09.2018, 18:44 » |
|
Reagoval jsem na tento pohled na věc: Co je podle vás kompletní revize elektroinstala ce objektu? V daném případě jde o hlavní domovní vedení/odbočku k elektroměru a připojení elektroměrovéh o rozvaděče. Dál nic, elektroinstala ce v měřené části být může nebo nemusí. V každém případě jde o odpovědnost majitele objektu a distributor nemá na měřené instalaci z hlediska bezpečnosti žádný právní zájem. Slovo "přípojka" bych pro jistotu vůbec nepoužíval. Pokud zákazník zprávu nechce a potvrdit žádost chce, tak vystavte zprávu, tu mu nepředávejte a na žádosti popravdě potvrďte její vystavení.
Minimálně v případě změny sazby na dvoutarif (topení, ohřev vody), to zas tak jednoduché nebude. Ano, RT musí potvrdit soulad OM s PP, tzn. zda je správně vydrátován rozvaděč a např. jestli vůbec má zákazník přímotopy, na které sazbu žádá.
To přesně jsem měl na mysli - kontrola provedení a funkce blokování, kontrola připojení akumulačních a přímotopných spotřebičů, způsob připojení, průvodní dokumentace, technické údaje. Nestačí jen kouknout do elektroměrovéh o rozvaděče, podepsat papír, sebrat dva tisíce a nashle. Nehledě k tomu, že zprávy o revizi jsou pracovníky distributora kontrolovány a případně zjištěný nesoulad s připojovacími podmínkami znamená nevydání příkazu k montáži měření a vyhotovení nové zprávy o revizi.
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #17 kdy: 22.09.2018, 13:21 » |
|
I když RT něco opomene, mají natolik školeného technika že nepřipojí a odjede pryč. Opravu (dojezd technika) Už zaplatíte. Co já vím je to jen sichr v případě že jejich technik něco prehledne a třeba by byl soud. Pak za vše odpovídá RT.
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|