|
|
|
|
|
IM
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 25.12.2013, 10:23 » |
|
Jak by působil proud a chránič u akrylátové vany? 
|
|
|
|
|
|
|
Jan Alin

|
 |
« Odpověď #8 kdy: 26.12.2013, 15:00 » |
|
Jsem přesvědčen, že k úrazu bych přišel já při pokusu o záchranu, nikoli figurantka ve vaně.  (Při zobrazení před 22 hodinou by to chtělo použít rozmazávání určitých partií, jinak to není v dnešní době in  ). Já ten chránič opravdu někde zkusím, jen nevím jak simulovat lidské tělo ve vaně a nemám vanu, kde by to bylo možné bezpečně vyzkoušet. Takže opravuji, sháním figurantku a bezpečnou vanu.  Cílem výzkumu je zjistit, kolik mA poteče tělem figurantky ve vodě? (Snad už se Milan Hudec chytne, má rád experimenty i plavající ženy  )
|
|
|
|
|
Jan Alin

|
 |
« Odpověď #10 kdy: 26.12.2013, 15:21 » |
|
I kdyby tam chránič měli, pochybuji, je při jejich zjevně velmi inteligentního počínání, by prováděli demag. obvodu.
Já bych do toho tak neryl, když si vzpomenu, co jsme prováděli třeba na vojně, tak tohle je naprosto nevinné přehlédnutí v situaci, kdy příroda zajistila nefunkčnost některých obranných mechanizmů z důvodu zachování rodu. A na rozdíl od nich jsme naprosto přesně věděli, že to, co děláme, je hovadina do nebe volající. Ono to někdy prostě chce mít kliku. 
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 26.12.2013, 15:45 » |
|
Osobně bych podobné video bral, jako elektrikář,l trochu s nadhledem. viz: když si vzpomenu, co ...
Spíš bych je hodně ukazoval laikům. Tam to může dobře posloužit a pomoci k větší bezpečnosti tím, že laik bude trvat na lepší ochraně, aby se to nemohlo stát jemu samotnému. Podle mne jde o video, které má podpořit nějaké povědomí o bezpečnosti elektroinstala cí, nebo ohledně používání elektrických spotřebičů v koupelnách. Za mě tedy více podobných videí a více je dostat mezi laiky. Jen škoda, že stát vyhodil mnoho miliónů na kampaň nemyslíš-zaplatíš, která se týkala bezpečného řízení aut (prý to moc nepomohlo  ), ale nepřispěje ani korunou na další podobné projekty. Možná by tam byla možnost realizace i pro redakci Elektriky. 
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
David Hruda

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 26.12.2013, 16:22 » |
|
Já to snad půjdu vyzkoušet s chráničem, nepůjčil by mě autor tu figurantku?  Sice bez chrániče, ale vyzkoušeno to je zde.
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
|
Jan Alin

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 26.12.2013, 16:27 » |
|
Osobně bych podobné video bral, jako elektrikář,l trochu s nadhledem. viz: Spíš bych je hodně ukazoval laikům. Tam to může dobře posloužit a pomoci k větší bezpečnosti tím, že laik bude trvat na lepší ochraně, aby se to nemohlo stát jemu samotnému.
Podle mne jde o video, které má podpořit nějaké povědomí o bezpečnosti elektroinstala cí, nebo ohledně používání elektrických spotřebičů v koupelnách. Za mě tedy více podobných videí a více je dostat mezi laiky. .............
V obecné rovině souhlasím, ovšem mezi laiky to masově člověk dostane asi jen tak, že to běží jako reklama v TV v zajímavém čase (drahé), nebo jako hlavní zpráva na novinkách tak zhruba týden s bulvárním a měnícím se nadpisem, nebo na tom musí být napsáno "akční cena" (vtip), jinak si lidi nevšimnou dnes ničeho. 
|
|
|
|
|