lucia
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 14.11.2016, 19:43 » |
|
Prestahovali sme sa do noveho podnajmu, bytu, sme na 2. poschodi, a zistili sme az teraz, ze vonku na prizemi priamo pod oknami loznice mame trafo stanici. Zasielam foto. Mame 2.5 rocne dieta, takze preto tie obavy. Sme v centre mesta, cca 60 000 obyvatelov. Byt je to len docastny, zmluva len na 6 mesiacov, urcite sa budeme stahovat. Neviem kolko tam je kV, pretože je to v Britanii, a i ked som obvolala celu elektrarnu, nikto mi tam nebol schopny povedat kolko kV tadial prechadza. Ale posielaju k nam domov ing., ktory mi vysvetli rizika, bezpecnost ... no proste typicka Britanie. Co sa týka hluku, tak v loznici trafo nie je pocut ked su okna zatvorene. Vadi pre dieta takato trafo stanice priamo pod oknami loznice?
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #2 kdy: 14.11.2016, 22:53 » |
|
Vadi pre dieta takato trafo stanice priamo pod oknami loznice?
Ano, vadí, kazí mu estetický dojem z výhledu na dvorek. Ale jinak to není trafostanice, nýbrž malý distribuční transformátor. To elektrospotřeb iče, které provozujete v domácnosti, vám v bytě rozhodně vytvářejí silnější elektromagneti cké pole, než takovýto transformátor o dvě patra níže.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 15.11.2016, 05:56 » |
|
Je zajímavé, že z transformátoru má každý strach... Ale že má celý den u ucha mobilní telefon, který je 100x horší, to nikoho nezajímá!  Mobil i když nevoláme, stále přijímá signál ........ 
|
|
|
Zaznamenáno
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 15.11.2016, 07:34 » |
|
Mobil i když nevoláme, stále přijímá signál ........  A těch signálů je tolik, že si to člověk nedovede ani představit. Před časem jeden můj zákazník tvrdohlavě lpěl na instalaci aut. vypínání elektroinstala ce v ložnici a dětských pokojích od večerních hodin do rána, kvůli tomu, že se dočetl o škodlivosti elmag. vln z kabelů pod napětím. Když jsem mu naznačil, kolik bordelu prochází denně lidským tělem, málem zkolaboval.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 15.11.2016, 07:42 » |
|
Okolo toho trafa se toho moc šířit nebude, je v kovovém krytu (Faradayova klec). Takové věci víc vadí hlukem (občas trošku "bručí"). To byste nemohla bydlet například v USA na vesnici, kde má každý transformátor na sloupu u domu.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 15.11.2016, 07:48 » |
|
... Mobil i když nevoláme, stále přijímá signál ........  Kdyby jen přijímal, nebyl by to problém, ale on v nějakých intervalech vysílá když se přihlašuje k BTS, pokud má aktivní WiFi nebo BT, tak tam také něco běží, co běžně nevidíme... To před několika léty jeden člověk projevil jistou obavu o zdraví dětí, když jim na školu dal zařízení jistý operátor. Tak jsem mu vysvětloval kam to září, jak to odstíní plechová střecha, a že jemu toho záření do bytu dopadne podstatně víc než budou mít děti ve třídě, když má okna ve srovnatelné výšce jako jsou antény na nedalekém objektu. Proti tomu je popisovaný transformátor možná ošklivý, ale celkem neškodný.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #7 kdy: 15.11.2016, 07:52 » |
|
A těch signálů je tolik, že si to člověk nedovede ani představit. Před časem jeden můj zákazník tvrdohlavě lpěl na instalaci aut. vypínání elektroinstala ce v ložnici a dětských pokojích od večerních hodin do rána, kvůli tomu, že se dočetl o škodlivosti elmag. vln z kabelů pod napětím. Když jsem mu naznačil, kolik bordelu prochází denně lidským tělem, málem zkolaboval.
Jak se Pavle u takové instalace profesionálně vypíná PE/PEN? Já to před lety řešil na přání přes průmyslovou vidlici která se po vypojení z živé zásuvky strčila do zásuvky zkratované. Polemika byla právě ohledně PE, chodil tam proutkař a skončilo to zaražením zemní tyče do zahrádky odkud se vedl vodič do zkratované zásuvky, teprv pak se mu klacík přestal stavět  Nic jiného mne tenkrát nenapadlo a ani dnes vlastně nevím jak jinak.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 15.11.2016, 09:54 » |
|
Myslíte parabolickou anténu? Předpokládám, že ty satelity pouze přijímají. A i kdyby vysílali (nějaké internetové pojítko), pak vysílají do úzkého směru, takže vás to mine. O elektromagneti ckém smogu se toho už napsalo a namluvilo hodně. Pokud máte alespoň základní znalosti fyziky, doporučuju přednášku "Expozice člověka neionizujícímu záření"Lukáše Jelínka (vedoucí Národní referenční laboratoře pro neionizující elektromagneti cká pole a záření) na serveru SlideLive.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 15.11.2016, 10:26 » |
|
Jak se Pavle u takové instalace profesionálně vypíná PE/PEN?
Milane, už je to dost dlouho. Ani nevím, kde bych to dohledal :-) Bylo to relé, které odpojilo napětí při zjištění poklesu pracovního napětí ve světelném a zásuvkovém okruhu pod určitou nastavenou mez. Když se mi podaří to někde vyhrabat, zašlu.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 15.11.2016, 11:25 » |
|
A co si myslite o 4 malych satelitech, ktore si susedia povesili nad nase loznicove okno, presne na tej strane jak je transformator :-)
Že tu televizi moc žerou, prospělo by jim trochu pohybu.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
|
|
lucia
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 15.11.2016, 12:10 » |
|
Mozem vas este poprosit o vysvetlenie rozdielu medzi trafo stanicou a distribucnym transformatoro m? Dakujem. Som ucetni, manzel chemik  , takze totalni laici 
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|