Roman Vik
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 04.02.2021, 10:25 » |
|
Řešil jsem obnovení připojení pro rekonstruovaný RD z minulého století (ruina).
Tedy se prakticky jednalo o novou přípojku. Vše se podařilo, dům byl opětovně připojen, komplet nová elinstalace, přípojka 40m, revize prošla, Eon odjel. Poté jsme zahájili výstavbu nového RD vedle stávajícího objektu. S tím, že již od počátku se počítalo se zapojením obou domů na jednu přípojku. Tedy proběhla úprava elektroinstala ce, hlavní rozvaděč se přesunul do novostavby, kde nicméně se pouze rozdělilo vedení na dvě části - od hlavního jističe ve sloupku na svorky proudového chrániče novostavby a zároveň od tohoto šel paralerně kabel do rozvadéče v původním domě, opět na hlavní proudový chránič druhého domu. Projektová dokumentace novostavby, která je na vedleší parcele od rekonstruované ho, operovala s povolením od Eonu pro stavbu vedlejší a takto to prošlo. Majitel obou parcel jsme já, majitel obou staveb jsem já. Ale stále se jedná o jedno odběrné místo. Tak spíše ze zajímavosti.. Je to takto možné? Je mi jasné, že třeba stodola nemá svoje sólo připojení, když stojí vedle RD. Ale dva RD vedle sebe a jedna přípojka.. Samozřejmě v původním domě nebydlíme, tedy proudové zátěže se nebojím. Je z toho garáž a dílna.. Prošlo mi to, jsem happy, ale mělo?
|