všem za věcné rady a připomínky. Trochu zmatek mi ale v hlavě udělal příspěvek pana Jindry.
Chápu-li to správně, tak v nově budovaném sloupku, budu mít celkem pilíře tři. HDS, elektroměrový rozvaděč a HUP. Přičemž HDS mi zapojí ČEZ (nebo jím najatá firma). Ale kdo mi může přepojit elektroměr z domu, který tedy jestli jsem dobře pochopil přijde do elektroměrovéh
o rozvaděče? Jakákoliv firma v oboru elektro nebo to také musí dělat ČEZ? A co plomba, která je na elektroměru?
A co se týče celého sloupku, nevíte zda na něj tedy musí být projekt a územní souhlas od úřadu?
Ano v tom případě pilíře tři. Existují i pilíře "tři v jednom", lépe to pak vypadá.
Ano zapojení HDS zajistí ČEZ. Toto je s nimi nutné projednat.
Přemístění měřícího místa (elektroměrovéh
o rozvaděče) na hranici pozemku rovněž nutno projednat s ČEZ, musí to odsouhlasit, s tím nebude problém, pro ně lepší.
Jak jsem již psal - elektroměrový pilíř a přehození elektroměru může provést jakákoli firma elektro. Když je vše povoleno, tak prostě nahlásí zahájení prací a dostane povolení rozplombovat a přemístit elektroměr.
Po dokončení prací bude ČEZ vyžadovat revizi a když bude vše v pořádku zaplombují elektroměr v novém pilíři.
Vy sám si můžete provést výkopy, osazení pilířů, položení kabelů.... ostatní musí provádět elektrikář s platnou vyhláškou 50.
Pokud v tom máte zmatek, tak si najděte solidní firmu (kterou budete potřebovat tak jako tak) ve svém okolí, oni s vámi všechno o čem jsem psal proberou na místě.