RadekVesely
|
 |
« kdy: 30.05.2014, 13:09 » |
|
Můj pozemek má na hranici elektricky sloup, tudíž není problém ke mne zavést elektrickou přípojku. Můj dotaz spise směřuje k zavedeni přípojky nn k sousední parcele. Firma zpracovávající projekt pro ČEZ chce vést přípojku nn přes můj pozemek a za to mi nabízí 1000 Kč s tím, že mi tam dají věcné břemeno na cca 20m2. Chci se zeptat zda je to adekvátní nabídka, mám totiž strach, zda si nesnížím hodnotu pozemku kvůli věcnému břemenu.
Moderátor: Opravil jsem nesmysly a smazal další otázku. Viz pravidla.
|
|
|
|
|
|
|
|
RadekVesely
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 30.05.2014, 19:34 » |
|
Těch 50 korun je doufam vtip :-)
|
|
|
|
RadekVesely
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 30.05.2014, 19:37 » |
|
Da se tedy s CEZem vyjednavat? Nevim na zaklade ceho mi nabidli 1000 Kc, tvrdili mi, ze kdyz za pripojku zadam i zaroven i ja, tak je cena 1000 Kc a pokud bych o ni zadal drive nez dalsi parcely tak 10 tis (mysleno, ze nejsem soucasti projektu pripojeni). Ale to mi nedava smysl, to je preci jedno kdo kdy zada. Kvuli me parcely se nic kopat nemusi. Je to tak nebo se mylim?
|
|
|
|
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 30.05.2014, 20:29 » |
|
Takže asi nejlépe obrátit se na soudního znalce, který zhodnotí situaci a vypracuje posudek s vyčíslenou cenou. Zaplatíte znalce, předložíte ČEZ posudek, který většinou akceptují, bez námitek.  RWE také nabídli matce věcné břemeno. Tak jsem to udělal přesně takhle - zaplatili 10X víc, než v první nabídce...  Posudek stál 1/10 odhadnuté ceny. 
|
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy Výroba, montáž a servis vah. EU
|
|
|
Petr M
Neverifikovaný uživatel @6

|
 |
« Odpověď #7 kdy: 30.05.2014, 20:56 » |
|
20m2? Při šířce výkopu 0.5m by to bylo 40m délky... Počítám kolem plotu. Takže pokud na to kývnete, tak - Když náhodou chcete u plotu na svým pozemku hodit zastínění živým plotem, nesmíte. Na katastru bude jednou pro vždy "zákaz vysazování trvalých porostů". - Když budete chtít postavit na kraji pozemku garáž, máte smůlu. Povede tam kabel, jinam ho dát nesmíte. - Nový nájezd na pozemek? Smůla... Na těchhle 40m obvodu už bude jednou pro vždy maximálně trávník... Těch 40m kabelu po stovce za metr bude za 4 litry bez chráničky a bez práce, celý to vypadá na akci minimálně za padesát litrů (kopání, materiál, projekt, revize,...). Nemáte pocit, že se vám někdo s tou tisícovkou směje do očí?  Jo takhle kdyby to byl měsíční nájem...
|
Jsem programátor jednočipů, zaměřený na automatizaci. Se zájmem o silnoproud od pěti let, maturitou elektro a papírama na to, abych mohl svůj výtvor legálně otestovat pod napětím do 1kV...
|
|
|
|
|
|
|
RadekVesely
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 01.06.2014, 10:04 » |
|
A taky myslete na vztahy se sousedem.... Není nad to si je podělat předem.... Např. jsem teď bojoval (resp. ten kdo vyběhával papíry) 2 roky s tím, že nechtěl člověk umožnit uložení vedení do sousedního pozemku (účastník řízení). Vyloženě super náběh na budoucí sousedské vztahy.....
Ja urcite nechci proti nikomu zbrojit, povolit jim to chci, jen bych chtel za vecne bremeno cca 10 tis., aby mi to aspon zaplatilo pripojnou skrin ER 212/NKP7P-C. Je to realne dostat od CEZu 10 tis. za zminene bremeno? Jinak planovat stavet tam planuji nejdrive za 3 roky, takze sousedy ani moc neznam, spis jsme se par krat sesli kvuli jejich stavebnimu povoleni.
|
|
|
|
mleko
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 02.06.2014, 15:09 » |
|
Co se týká ceny VB, tak dle odhadu to jsou většinou max. desítky korun (pro přípojky). Distributor dává volnou ruku projektantovi k licitování o ceně VB do výše cca 10kkč. Proto se v základu začíná na 1kkč. (Protože může říct, že vám nabízí X násobek odhadní ceny za VB).
Tak aspoň má zkušenost..
|
|
|
|
mi99
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 05.10.2015, 08:54 » |
|
Já měla s ČEZem podobný spor,také mi chtěli dát 1000Kč za věcné břemeno.Od roku 2006 jsme se handrkovali.Já nepodepsala.Hn ali mne k soudu,vyhrožovali.Nokonec mi vyplatili 31x větší sumu.Takže doporučuji pevné nervy a nedat se.Oni nakonec rádi zaplatí.....
|
|
|
|
|
|
|