|
|
Petr Liskar

|
 |
« Odpověď #2 kdy: 12.05.2017, 11:10 » |
|
Můžete mi někdo prosím poradit jak postupovat?
Na plombu nesahejte a nechte to tak. Elektřina vám bude fungovat, ten zaplombovaný jistič NENÍ hlavním jistič.
|
|
|
|
|
|
|
|
David Hruda

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 12.05.2017, 14:31 » |
|
Podle fotky se zdá, že na displeji jsou nuly? Zkuste hl.jistič (ten žlutý) vypnout a zapnout. Není v domě hlavní vypínač? A potom už jen volat elektrikáře...
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 12.05.2017, 19:32 » |
|
A v chatě se svítí, nebo ne? To tu nepadlo. Zkontrolovat jističe v chatě, pak zavolat elektrikáře.
Ale padlo Navíc, co je podstatné elektrika mi v chalupě prostě nejde (v domovním rozvaděči je samozřejmě vše zapnuté).
Také tam mohou chybět pojistky před elektroměrovým pilířem. Už jsem zaznamenal několikrát, že pokud objekt nebyl déle využíván, tak soused si jeho pojistky "zapůjčil" v případě "nouze".  Edit: TeĎ jsem si všimnul že elektroměr svítí. Tedy do něj elektrika jde. Problém bude zřejmě jinde než v pojistkách Volba pozvání elektrikáře je jistě správná. 
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 12.05.2017, 20:20 » |
|
Ty "nuly" na displeji elektroměru by nemusely znamenat problém, protože je tam také symbol T2 a ten by neměl být aktivní, když je i ten jistič zaplombovaný ve vypnuté poloze.
Teď nejsem jistý jestli elektroměr na obrázku potřebuje "první" fázi nebo "jakoukoliv" fázi aby zobrazoval displej. Nemůžeme vyloučit, že tam nejsou všechny fáze v objektu a že tazatel to, co mu nejde, má právě na těch, co "chybí". Pro elektrikáře by to neměl být problém, ale na dálku jistě někoho napadnou i jiné možnosti co může být špatně...
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
Jan Bocek

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 12.05.2017, 21:50 » |
|
Koupil jsem rekreační objekt který byl delší čas opuštěný.
Volal jsem předchozímu majiteli a ten mi sdělil že před dvěma lety se překládalo vedení ze sloupů do země a při té příležitosti byl osazen nový pilíř s elektroměrem a že ho asi nezapnuli (objekt se opravdu dlouho neužíval a tak si toho nikdo nevšimul). původní majitel.
Navíc, co je podstatné elektrika mi v chalupě prostě nejde (v domovním rozvaděči je samozřejmě vše zapnuté). No koukám, že na to budu muset někoho pozvat. Sám se vtom hrabat nebudu.
Pokud byly přeložka z volného vedení na kabelovou a objekt byl nepřístupný v roce 2011, tak zřejmě není propojen pilíř s chatou....to se stává, pokud se majitel na výzvu nedostaví. Všimněte si toho zeleno/žlutého odblankovaného drátu trčícího nad elektroměrem.. ..a ty neukončené dráty "u hodin" se mi také moc nelíbí.
|
specializace: průmyslová instalace, kontrola strojů revize elektrického zařízení E1B telefon: 777 273 732 email: jan.bocek@safeb.cz
|
|
|
Vít Rotrekl

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 13.05.2017, 08:37 » |
|
Všimněte si toho zeleno/žlutého odblankovaného drátu trčícího nad elektroměrem.. ..a ty neukončené dráty "u hodin" se mi také moc nelíbí.
Ten ZŽ drát je na uzemnění elektroměru, dle PP se tam můsí dát, i když už se nějakej pátek elektroměry co je potřeba uzemnnit nemontují... Ty neukončené dráty jsou na HDO. Nevidím důvod aby byly nějak ukončeny, když se na nich napětí objevit nemůže, když je zaplombovanej jistič pro HDO.... nejsme v Eex aby musely být všechny dráty ukončeny ve svorce...
|
Mírně pokročilý RT 
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 13.05.2017, 10:24 » |
|
Ty neukončené dráty jsou na HDO. Nevidím důvod aby byly nějak ukončeny, když se na nich napětí objevit nemůže, když je zaplombovanej jistič pro HDO.... nejsme v Eex aby musely být všechny dráty ukončeny ve svorce... To je Honzo standartní věc , (U E ONu) tak je zapojeno tisíce elměrů.Tak to i chtějí! Od toho je plomba na jištění budoucího HDO. Prý pro bezpečnost!  Kdyby nebylo na display nic vidět, bylo by to bez napětí...Ale je tam něco vidět, musí tam být napětí !Chybu hledejte jinde!
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
Jarda30
Neverifikovaný uživatel @2

|
 |
« Odpověď #17 kdy: 14.05.2017, 21:12 » |
|
 všem za cenné rady!  Převážně všichni píšete, že jsou hodiny a hlavní jistič pod napětím. Je tedy třeba hledat "problém" někde na cestě od hlavního jističe k rozvaděči v chalupě. Uživatel Rozvodak ale psal, že tento typ elektroměru zobrazuje údaj i když není pod napětím. Jak to tedy je? Chalupu mám 80km od mého bydliště a nerad bych tam tahal elektrikáře jen kvuli tomu, že mi řekne "blboune, nejde ti do hodin proud"  Jen pro dovysvětlení: Chalupu jsem koupil a nyní probíhá na KN zápis. Až poté budu elektriku převádět na mě. Proto se musím spokojit s tvrzením předešlého majitele, že je opravdu vše zaplaceno. Předpokládám, že když nyní zavolám na ČEZ, že mi stejně k tomuto odběrnému místu žádné informace nesdělí.
|
|
|
|