Michal Fryda
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 01.02.2012, 21:21 » |
|
Koupili sme s pritelkyni pozemek a radi bychom meli pripraveny vsechny site, vcetne pripojky elektriny. Stavet ale hodlame az za treba 3 roky. Dnes sem byl na CEZu, kde po me pani chtela kvuli pripojce vyplnit formular. To jsem udelal vcetne nejakeho odhadu jak bude topit, cim ohrivat vody atp. Odhad pani byl 3x25A. Smlouva resp nejake posouzeni mi ma prijit pry do 14dnu.
A ted ten dotaz, chci mit hotovou pripojku, na hrane pozemku nejaky kiosek a az se rozhodnem stavet byt v nejake rozumne dobe schopen mit ho zprovozneny. Co mam vlastne chtit? Slecna na prepazce v zakaznickem centru CEZu mi bohuzel nebyla schopna odpovedet. Chci mit sloupek na hrane pozemku a nerad bych platil napr. 3 roky nez budem stavet za pripojku/hodiny/ampery nebo za co to vlastne je. Poradte prosim, co mam vlastne chtit.
|
|
|
|
|
Tomáš Hradecký

od projektu po revizi
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 02.02.2012, 10:42 » |
|
řešil bych to tak, že pokud nechcete elektrické topení , vystačíte si s 3x25A , to bych uvedl v žádosti o zřízení odběrného místa. Distibutor vám stejně provede přípojku do pojistkové skříně. Vy si postavíte pilířek pro elektroměrový rozvaděč do něho si necháte zavést kabel z pojistkové skříně a případně na záda pilířku rozvaděč se zásuvkami . A takto budete čekat na chvili než se rozhodnete stavět .. pak je vyřídit formality o osazení elektroměru , ale to byste měli do měsíce zvládnout ..
|
projekty , elektroinstala ce , hromosvody , revize E2/A , slaboproud , silnoproud , Liberecký , Královehradeck ý , Středočeský kraj www.elektrohra decky.cz , tel :739643901
|
|
|
|
tekseb
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 02.02.2012, 12:06 » |
|
To Tomáš Hradecký - já to řešil podobně, nevím přesně, jak je to dnes, ale myslím, že můžete mít podepsanou smlouvu, postavený a osazený pilířek a připojit se asi do 5 let. Já se domluvil s firmou, která mi dělala přípojku a za to, že jsem si postavil pilíř, tak mi dali PS i ER v ceně cca 4 tis. Kč. Celkové náklady (bez platby za ampéry) do 2 tis. Kč - trochu betonu a husí krky v základech, kousek ipy, pár cihel, malta a stříška od klempíře.
|
|
|
|
Michal Fryda
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 02.02.2012, 19:22 » |
|
Na zadost jsem dal 3x25A, slo mi o to, abych za ty napr. 3 roky co nebudu stavet nemusel platit za hodiny nebo za co vsechno se mesicne plati. Sorry za totalni neznalost.
|
|
|
|
Tomáš Hradecký

od projektu po revizi
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 02.02.2012, 19:30 » |
|
záleží taky na způsopu provedení přípojky .. pokud bude ze sloupu je to docela jednoduché . Distributor vám připraví přípojku až do pojistkové skříňky na sloupu a tam bude taky přípojka zatím končit . To nejdůležitější máte hotovo , přípojku z pojistkové skříně do elměrového rozvaděče vám udělá elektrofirma ..jen elektroměr osadí distributor .. Nic to nemění na tom že pojistková skřín na sloupu může viset třeba 10 let , nikdo vám ji nezničí , neukopne , neposprejuje 
|
projekty , elektroinstala ce , hromosvody , revize E2/A , slaboproud , silnoproud , Liberecký , Královehradeck ý , Středočeský kraj www.elektrohra decky.cz , tel :739643901
|
|
|