| 
			| 

| Jiří Stuchlý Neverifikovaný uživatel @1

| 
								|  | «  kdy: 19.08.2010, 14:05 » |  | 

Mám na domě 3f zásuvku, která je napojená přes 16A jistič.Mohu si s ní vytáhout jednu fázi a přes 10A proudový chránič si napojit světlo a jednu zásuvku v pergole?

|  
						|  |  |  | 
	|  | 
	|  | 
	|  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Oliver Mička 

Automatizácia

| 
								|  | « Odpověď #4 kdy: 19.08.2010, 22:13 » |  | 

Ja by som to spravil jednoduchšie. Zásuvku by som demontoval a miesto nej použil rozvodnú AC durku a znej napojil spomínanú 3f zásuvky a za AC durky by som vyviedol do pergoli 5 žilový kábel(CYKY-J 5x2,5) a v pergole použil malú rozvodnú skrinku osadenú treba jedným chráničom 16/4/003 a za ním použil istič pre svetelný okruh B10/1 a prípadne pre zásuvku B13/1 (13A volím pre to lebo 16A na 1f zásuvku a 16A ako hlavné istenie pergoli je rovnaké takže selektivita by bola niekde inde ) To Hugo K. No tak to teda neviem ja som vždy malú rozvodničku osadil všetkým potrebným (chrániče+ističe) a keď je skrinka kúpená v obchode musí splnovať určité parametry.. Ja som osobne s tímto nemal ani u jediného RT problémy.    |  
						| 
 - Projektovanie a programovanie PLC (Rockwell,Siemens,atd).- Meniče a pohony.
 - RaM.
 - Elektroinštalá cie do 1000V.
 |  |  | 
	| 
			| 

| Pavel Stránský 111 

| 
								|  | « Odpověď #5 kdy: 19.08.2010, 22:22 » |  | 

Když si pročtete podobné diskuse, tak i malou rozvodnici smí vyrobit pouze "opapírovaný" výrobce, který je oprávněn vydat prohlášení o shodě.Rád bych se mýlil, ale zatím jsem nikde nenalezl opak.

Pokud je tam jen jeden jistič tak ne!!! |  
						|  |  |  | 
	|  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Tóna 
 | 
								|  | « Odpověď #8 kdy: 21.08.2010, 00:54 » |  | 

Musí i v případě, kdy tam žádný jistič není.
 Skvělé!Těchhle vykladačů  norem jsem se vždycky bál.
 Jdu nakupovat sešity, abych vedl evidenci na každé poskládané dvojtl.
 |  
						|  |  |  | 
	| 
			| 

| Jan Franěk Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik

| 
								|  | « Odpověď #9 kdy: 21.08.2010, 04:55 » |  | 

A co použít třífázovou zásuvku v kombinaci s jednofázovou zásuvkou. Běžně se prodávají a řeší to vaše problémy. Splní to účel a vy nemusíte porušovat normy.

|  
						| 
 Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.www.fraja.cz  ,  revize@fraja.cz  ,  tel: 728171585 |  |  | 
	| 
			| 

| Jirka Š. Svejkovský 

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2

| 
								|  | « Odpověď #10 kdy: 21.08.2010, 08:11 » |  | 

Skvělé!Těchhle vykladačů  norem jsem se vždycky bál.Jdu nakupovat sešity, abych vedl evidenci na každé poskládané dvojtl.

A ovládací pult, je rozvaděč nebo není? Nakonec i to ovládací tlačítko byste měl vyzkoušet. Kovové na přechoďák mezi PE a krytem, plastové na el. pevnost. Sahají po tom laici. |  
						| 
 Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov),  revizní technik E1A, E1B, E1-C2 |  |  | 
	| 
			| 

| Kubanka Neverifikovaný uživatel @1

..tak tohle jsem já,elektrikář v důchodu

| 
								|  | « Odpověď #11 kdy: 21.08.2010, 12:12 » |  | 

Otázka zněla jasně, odpověď je taky jasná: NE! |  
						| 
 Bohumil Kubanka |  |  | 
	|  | 
	| 
			| 

| František Šohajda 

RT E2-A

| 
								|  | « Odpověď #13 kdy: 21.08.2010, 14:20 » |  | 

Nejde jen o zásuvku ale i o světlo, to vyřeší jenom rozvodnička.
 Ano tak to bude profesionální. .malou rozvodničku a z ní napojit zásuvku 230V ,400V,Světla a pod...   Odborně se tomu říká podružný rozvaděč.   |  
						| 
 RT -EZ   - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let.... |  |  | 
	|  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Jirka Š. Svejkovský 

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2

| 
								|  | « Odpověď #16 kdy: 21.08.2010, 17:11 » |  | 

Omlouvám se zřejmě se žil v milné přestavě, že pokud osadím typově odzkoušenou ale prázdnou rozvodnici jedním jistícím prvkem nestanu se hned výrobcem rozvaděče. 
 Stanete se výrobcem. Že je tento stav obvyklý a tolerovaný, je věc jiná. Kdyby se zkouška PTTA striktně vyžadovala na všechny bytové rozvodničky, okamžitě by zbankrotovalo 90% drobných elektrikářů. |  
						| 
 Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov),  revizní technik E1A, E1B, E1-C2 |  |  | 
	|  |