Jiří Stuchlý
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 19.08.2010, 14:05 » |
|
Mám na domě 3f zásuvku, která je napojená přes 16A jistič. Mohu si s ní vytáhout jednu fázi a přes 10A proudový chránič si napojit světlo a jednu zásuvku v pergole?
|
|
|
|
|
|
|
|
Oliver Mička

Automatizácia
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 19.08.2010, 22:13 » |
|
Ja by som to spravil jednoduchšie. Zásuvku by som demontoval a miesto nej použil rozvodnú AC durku a znej napojil spomínanú 3f zásuvky a za AC durky by som vyviedol do pergoli 5 žilový kábel(CYKY-J 5x2,5) a v pergole použil malú rozvodnú skrinku osadenú treba jedným chráničom 16/4/003 a za ním použil istič pre svetelný okruh B10/1 a prípadne pre zásuvku B13/1 (13A volím pre to lebo 16A na 1f zásuvku a 16A ako hlavné istenie pergoli je rovnaké takže selektivita by bola niekde inde ) To Hugo K. No tak to teda neviem ja som vždy malú rozvodničku osadil všetkým potrebným (chrániče+ističe) a keď je skrinka kúpená v obchode musí splnovať určité parametry.. Ja som osobne s tímto nemal ani u jediného RT problémy. 
|
- Projektovanie a programovanie PLC (Rockwell,Siemens,atd). - Meniče a pohony. - RaM. - Elektroinštalá cie do 1000V.
|
|
|
Pavel Stránský 111

|
 |
« Odpověď #5 kdy: 19.08.2010, 22:22 » |
|
Když si pročtete podobné diskuse, tak i malou rozvodnici smí vyrobit pouze "opapírovaný" výrobce, který je oprávněn vydat prohlášení o shodě. Rád bych se mýlil, ale zatím jsem nikde nenalezl opak.
Pokud je tam jen jeden jistič tak ne!!!
|
|
|
|
|
|
Tóna
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 21.08.2010, 00:54 » |
|
Musí i v případě, kdy tam žádný jistič není.
Skvělé!Těchhle vykladačů norem jsem se vždycky bál. Jdu nakupovat sešity, abych vedl evidenci na každé poskládané dvojtl.
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 21.08.2010, 04:55 » |
|
A co použít třífázovou zásuvku v kombinaci s jednofázovou zásuvkou. Běžně se prodávají a řeší to vaše problémy. Splní to účel a vy nemusíte porušovat normy.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 21.08.2010, 08:11 » |
|
Skvělé!Těchhle vykladačů norem jsem se vždycky bál. Jdu nakupovat sešity, abych vedl evidenci na každé poskládané dvojtl.
A ovládací pult, je rozvaděč nebo není? Nakonec i to ovládací tlačítko byste měl vyzkoušet. Kovové na přechoďák mezi PE a krytem, plastové na el. pevnost. Sahají po tom laici.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
Kubanka
Neverifikovaný uživatel @1

..tak tohle jsem já,elektrikář v důchodu
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 21.08.2010, 12:12 » |
|
Otázka zněla jasně, odpověď je taky jasná: NE!
|
Bohumil Kubanka
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 21.08.2010, 14:20 » |
|
Nejde jen o zásuvku ale i o světlo, to vyřeší jenom rozvodnička.
Ano tak to bude profesionální. .malou rozvodničku a z ní napojit zásuvku 230V ,400V,Světla a pod...  Odborně se tomu říká podružný rozvaděč. 
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 21.08.2010, 17:11 » |
|
Omlouvám se zřejmě se žil v milné přestavě, že pokud osadím typově odzkoušenou ale prázdnou rozvodnici jedním jistícím prvkem nestanu se hned výrobcem rozvaděče.
Stanete se výrobcem. Že je tento stav obvyklý a tolerovaný, je věc jiná. Kdyby se zkouška PTTA striktně vyžadovala na všechny bytové rozvodničky, okamžitě by zbankrotovalo 90% drobných elektrikářů.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
|