Bobesch
|
 |
« kdy: 05.09.2017, 16:49 » |
|
ČEZ se u nás ve městě chystá překládat kabelové trasy do země. Od firmy co to má na starosti mi přišla smlouva na věcné břemeno, s tím že hradí přeložení ke skříni na hranici pozemku z rozvaděče (10m). Nicméně od hranice pozemku to mám k domu dalších cca 40m. Je nějaká šance že mi zřídí připojení až domů k hodinám? Přece jen, já si tu překládku nevymyslel, tak proč bych za to měl platit?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vít Rotrekl

|
 |
« Odpověď #8 kdy: 06.09.2017, 19:33 » |
|
Určitě to musejí udělat tak, aby jste byl připojený k síti. Viděl bych to asi takhle: - firma bude dělat rekonstrukci sítě, ale musí to provést tak aby jste zůstal připojený, takže jsou dvě možnosti: a) buď vedle té nové rozpojovací/přípojkové skříně postaví nový sloup a na něj vás nějakým způsobem připojí b) nějakým způsobem se domluvíte s realizační firmou/projektantem, aby byla v rámci té rekonstrukce sítě provedena "nová" přípojka pro váš dům zemí c) nebo se domluvíte s realizační firmou, případně jinou, a nachystáte si za svoje přípojku zemí
Osobně, jsem za to, že když už se ta rekonstrukce provádí, a zároveň vy provádíte rekonstrukci domu, tak bych si to zemní vedení taky udělal. Předpokládám, že elektroměr máte někde uvnitř objektu, takže bych s tímto i přesunul i elektroměr ven z domu...
PS: před časem jsem řešil něco podobného v jedné chatové kolonii. Můj zákazník tam měl chatu a byl v dostatečném předstihu kontaktován projektantem, který měl na starosti rekonstrukci sítě projekčně, který mu nastínil situaci co a jak se bude dít. Taky v ten moment tu chatu rekonstruoval. Takže jsme se dohodli, že to připravíme už na nové zemní připojení - elektroměr ven na hranici pozemku, nové vedení z elektroměráku do domovního rozvaděče, a cca 1 rok byla chata připojena "provizirně" kabelem v chráničce kolem plotu. Realizační firma pak postavila vedle elektroměráku novu přípojkovou skříň a zdemontovali provizorní připojení. Ano byly to pro něj peníze na víc, ale na konec říkal, že toho nelituje, že jsme to takto předělali a že jsem mu v podstatě toto řešení vnutil.
|
Mírně pokročilý RT 
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 07.09.2017, 06:32 » |
|
Je nějaká šance že mi zřídí připojení až domů k hodinám? U mě je to něco podobného...je n EON...projekty jsou hotové, na hranici pozemku PRIS za kterou zaplatí nějaký poplatek majiteli nemovitosti. Jako elektrikář, jsem s jejich projektantem spolupracoval na trase kolem mého domu. Chtěli kopat přes vjezd, já jsem si dal do připomínek protlak a všechno schválili!! Připojení je kompletně až do elektroměrovéh o rozvaděče v jejich platbě. I v projektu je to tak napsáno. Majitel nic neplatí, sundají střešník a zapraví všechno na fasádě! Zatím je to nachystané už 3 roky, nyní asi nemají prachy! 
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #10 kdy: 07.09.2017, 12:36 » |
|
Zatím je to nachystané už 3 roky, nyní asi nemají prachy!  Nebo při tom, co jste si tam všechno naporoučel, zjistili, že to zase až tak nutně nepotřebují, a že ty peníze užijí lépe na jiné akci.
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 08.09.2017, 09:07 » |
|
Nebo při tom, co jste si tam všechno naporoučel, zjistili, že to zase až tak nutně nepotřebují, a že ty peníze užijí lépe na jiné akci.
Já jsem po nich nic nechtěl, mě stačí střešník...  Ale mají popraskané betonové sloupy v celé ulici, případné nebezpečí chtějí eliminovat zemním rozvodem... 
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|