Erna Kratochvílová
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 05.03.2007, 11:51 » |
|
Při zjištění neoprávněného odběru nám byl v RD odebrán elektroměr.
Po vyřízení všech potřebných formalit jsem se obrátila na odbornou firmu, a požádala o znovuzapojení elektřiny.
Bylo mi konstatováno,že elektroměr se musí přemístit do oplocení domu. Toto řešení se mi nezdá, neboť elektroměr byl v domě 21 let a nevidím důvod , proč bych elektroměr měla přemístit do plotu. Elektroměr byl odebrán z důvodů mechanického poškození (provrtán) a ne z důvodů špatného zapojení elektroinstala ce. Můžete mi někdo poradit?
|
|
|
|
Daniel Veceřa
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 05.03.2007, 12:23 » |
|
Pro znovupřipojení musíte splnit připojovací podmínky dodavatele, mezi nimiž je i volně přístupný elektroměr. Po přečtení vašeho dotazu začínám chápat proč to chtějí...
|
|
|
|
Petr Mužík

|
 |
« Odpověď #2 kdy: 05.03.2007, 17:29 » |
|
Bohužel musím souhlasit s panem Večeřou, i když pokud by jste se svému dodavateli elektrické energie chtěla postavit. Tak tu možnost je, protože, i když vás asi na rozvodném závodě "odkážou" na Zákon č. 458 - Energetický zákon, tak ten tohle vůbec neřeší. A i když to mají v připojovacích podmínkách, dá se např. u E.ON, dohodnout. Ale jak říkám, pokud se s něma nedohodonete, tak zkuste soudní cestu...ale vzhledem k ceně nového elektroměrovéh o rozvaděče a ceně soudů, bych to asi moc nedoporučoval.
|
Revizní technik E2A,E2B - Jihomoravský kraj - Břeclavsko tel.: +420605/473004 email: petr.muzik@atlas.cz
|
|
|
|
|
Martin Heinz
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 05.03.2007, 17:49 » |
|
Ve Vašem případě bych moc nevymýšlel a byl bych rád ,že vás jsou ochotni vůbec připojit.
|
|
|
|
|
Černý Hynek
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 05.03.2007, 22:37 » |
|
To že jste úmyslně poškodila elektroměr , porušila jste hrubě smlouvu mezi dodavatelem elektřiny a Vámi . Dodavatel elektřiny odebráním elektroměru v podstatě tuto smlouvu ukončil . Pokud chcete obnovit dodávku elektřiny a znovu uzavřít smlouvu , musíte ovšem splnit všecny připojovací podmínky dodavatele elektřiny , jednou z nich je také umístění elektroměru na místě přístupném v nepřítomnosti odběratele .
|
|
|
|
Daniel Veceřa
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 05.03.2007, 22:40 » |
|
umístění elektroměru na místě přístupném v nepřítomnosti odběratele .
To jako že u toho nesmí být? Aby neviděli nějaká tajemství? Nebo ten elměr neočarovali? 
|
|
|
|
Erna Kratochvílová
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 05.03.2007, 23:58 » |
|
 všem za odpovědi, můžete mi ještě poradit, kde bych sehnala katalog firem,které toto provádí? Předem  .Erna.
|
|
|
|
|
Černý Hynek
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 06.03.2007, 22:04 » |
|
Pane Karvánek , seznam revizních techniků , kteří mají dlouhodobou smlouvu u PRE a.s. není žádná preferovaná skupina lidí jak neopodstatněně uvádíte vy !! Je to seznam revizních techniků , kteří znají podrobně připojovací podmínky PRE a hlavně je dodržují . Je totiž mnoho firem , převážně mimopražských , které svými neuváženými zásahy do rozvodné síťě , škodí jak samotným odběratelům tak přímo i PRE..
|
|
|
|
|
|
Černý Hynek
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 06.03.2007, 22:35 » |
|
Pane Karvánek !! Máte pravdu že do 48 hodin od podání žádosti oficiální cestou nemáte elektroměr , ale to nezvládne ani ČEZ ani E-ON .
A k těm dlouhodobým smlouvám : samozřejmě že ten revizní technik , který do jednoho roku uzavře přes 200 krátkodobých smluv a nebudou u něj shledány větší problémy , může uvažovat o podepsání dlouhodobé smlouvy ..
|
|
|
|
|
Černý Hynek
|
 |
« Odpověď #15 kdy: 06.03.2007, 22:51 » |
|
To je ten problém !! Koho chleba jíš toho píseň zpívej .
|
|
|
|