Podle mě, je to vždy věcí dodavatele energie, a jeho pracovníků. Každý dodavatel má ve svých připojovacích podmínkách uvedeno co vše má obsahovat elektroměrový rozvaděč, s nepatrnými odchylkami. Stalo se mi již několikrát, že přišel pracovník dodavatele energie, pan „X“, kouknul do rozvaděče, namontoval elektroměr, zaplomboval a hotovo.
Podruhé přišel pracovník dodavatele energie pan „Y“, kouknul do rozvaděče, poté na výrobní štítek, zanadával a odjel, aniž by namontoval elektroměr.
Takže nevidím sebemenší důvod, proč cpát do elektroměrového rozvaděče něco co tam evidentně nemá být (česká v…ch….).
K tomu dotazu, dá se to udělat tak, že vývod z rozvaděče elektroměrového vytáhnu na zadní stranu, kde udělám malý zásuvkový rozvaděč se vším co je k tomu třeba, a z tohoto rozvaděčem nasmyčkuju kabel do elektroměrového rozvaděče.
Jo a asi třikrát se mě podařilo přesvědčit ČEZ, že jsem do elektroměrového rozvaděče doplnil svodiče přepětí I a II stupeň, včetně předjištění, do neměřené části. Technik ČEZ vysvětlil, jak to má být provedeno a vydal písemné stanovisko. Práci jsem provedl dle jeho pokynů a zažádal o zaplombování. Přijel pracovník dodavatele energie, pan „X“, kouknul do rozvaděče, a okamžitě chtěl odjet bez zaplombování. Teprve když jsem mu doložil souhlasné stanovisko na ten elektroměrový rozvaděč, tak ho zaplomboval.