Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník

|
 |
« kdy: 01.09.2008, 19:01 » |
|
Vyfoceno v paneláku. Jedna vidlice je ta mikrovlnka nahoře a ta druhá je rychlovarná konvice za ní. / ta není vidět/ Kablík je YH 0,5mm. 
|
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy Výroba, montáž a servis vah. EU
|
|
|
Dingo
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 01.09.2008, 19:05 » |
|
A není to spíš 0,75mm2 ?? Jinak brutus 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 01.09.2008, 20:32 » |
|
Tohle si vyrobil domácí kutil ing. strojař. A natahané YH šňůry v rákosovém stropu co měl švagr ke světlům, to byla taky krása...
|
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy Výroba, montáž a servis vah. EU
|
|
|
|
Lubomír Jindra
Revizní technik E2B

|
 |
« Odpověď #8 kdy: 01.09.2008, 20:59 » |
|
|
|
|
|
|
Jan Hrádek
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 01.09.2008, 21:27 » |
|
A nejhorší je když to pak někomu chcete vysvětlit, uštípnout, atd... Tak vám řekne že tomu nerozumíte, že už to takhle funguje 20 let a pošle vás někam. Já bych za to sekal ruce.
|
|
|
|
Václav 3
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 02.09.2008, 02:02 » |
|
Já jsem zase pro změnu likvidoval zásuvky zapojené kablíkem UP 2x0,5 (telefon, RPD). Krása převeliká, dělal to místní elektrikář, který byl v době likvidace jeho výtvoru už asi 20 let mrtvý a kupodivu ho nezabila elektřina, zemřel přirozenou smrtí v dosti vysokém věku. Snad to byla už senilita, když to dělal.
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 02.09.2008, 06:49 » |
|
Hodně mi to připomíná Vietnamský kumšt. Takto provedenou instalačku mají ve většině svých krámků.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
Jiří Erben
Neverifikovaný uživatel @1

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 02.09.2008, 09:24 » |
|
Já jsem zase pro změnu likvidoval zásuvky zapojené kablíkem UP 2x0,5 (telefon, RPD).
Jestli to měl taženo pod omítkou, tak se to chladilo docela účinně :-) nicméně mi kolega v práci vyprávěl, kterak jeho příbuzná měla z Up tažený síťový přívod k televizi a léta to fungovalo, ta půlampéra se protáhla celkem klidně - ovšem dokud se tetičce jednou nezachtělo žehlit v obýváku místo v kuchyni a tak si napíchla žehličku na tento prodlužovák. Přestala s tím po pár minutách, když místnost naplnil chlorný dým a na koberci se objevila řada kapek (či skoro potůček) z roztaveného PVC... Moc se prý divila! :-)
|
|
|
|
Aleš Dobrovolný
zaměstnanec - projektant, ve volném čase ... V současné době JE Dukovany

|
 |
« Odpověď #15 kdy: 02.09.2008, 09:30 » |
|
Byť nejsem elektrikářem vytvářejícím a opravujícím bytové instalace, přesto jsem se setkal s:
- ve vojenském paneláku kompletně celý bytový rozvod natažený zelenou telefonní dvoulinkou, k troubě a varné desce zdvojenou bo to víc žere, sporáková kombinace osazena, z ní gumový kabel 5Cx4 do spotřebiče - v dalším paneláku v koupelně vytažení osvětlení skříňky nad umyvadlem drátem 0,5mm z vypínače světel před vstupními dveřmi - provrtáním zdi, natžením drátů a následným zakachlíčkován ím. Po změně majitele a odstranění skřňky zůstal ze zdi nad umyvadlem ve výšce očí čučet drát cca 15cm s fází na odizolovaném konci.
Co s tím? Nevím, snad pouze osvěta všude, kde to jde - v hospodě atd.
|
Na twitter.com jako alesd - můžete mě sledovat... .
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 02.09.2008, 11:50 » |
|
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|