Potreboval jsem misto jedne zasuvky ziskat tri, jednu z nich vypinatelnou, ale sekat dlazdicky nebylo akceptovatelne .
Koupil jsem ctyri krabicky, tri zasuvky a vypinac, Krabicky jsem prisrouboval zapustenymi sroubky M3 na Al plech 2mm. Plech je pro jistotu pripojen na PEN (dvouvodicova Al instalace) i kdyz nikde neprecniva, zasuvky jsou prosmyckovane dratem Cu 1.5mm2 a pripojene do cokolady, do ktere jsou z druhe strany zapojeny Al vodice. Plech se zasuvkami je prilepen montaznim silikonem na odmastene dlazdicky.
Po elektricke strance to bezpecne je, prurezy jsou dostatecne, hlinik se do cokolad dava bezne (nebo jsem to alespon bezne videl a nikdy jsem nevidel prodavat specialni cokoladu na hlinik - existuje vubec neco takoveho?), na dlazdickach to drzi perfektne.
Bylo by tohle reseni akceptovatelne reviznim technikem? Pokud ne, existuje nejake jine, ktere nevyzaduje sekani dlazdicek?
Diky
Pokud by vás zajímalo co by na to mohl říct RT tak asi tohle:
- podomítkové krabice jsou použity na povrchu a nejsou k tomu určeny
- vypínač 10A jistí zásuvku která má 16A a je předjištěna 16A jističem
(předpokládám běžné přístroje a provedení, vypínač lze přetížit)
- pokud je ten plech pouze přilepen tak by RT zřejmě vyžadoval přivrtat
protože lepení tmelem není tak trvalé jak zpočátku vypadá, vrtat do
dlaždiček lze docela šetrně
Určitě šlo koupit přístroje pro povrchovou montáž a provést jak psal pan
Doležal, bylo by to estetické, elektrikářsky čisté a méně pracné.
Ten Al přívod je pravděpodobně 2,5 protože 1,5 byla velmi vzácná a
prakticky se nepoužívala v běžné instalaci.
Jinak pokud to vaše zapojení má dostatečné krytí a drží pevně na zdi tak bezpečnost neutrpěla a oproti roztrojce je i toto krok správným směrem
.