Musel jsem to jednou dělat v koupeném objektu všude, kde bylo obložení.
Pistolovou páječkou s ohnutým hrotem odpárat (odtavit) plášť krabice od dna (nepřepalovat do černa!). Plášť v jednom místě říznout páječkou podle sloupku (tam jak na fotce štěrbina mezi krabicemi). Plochými kleštěmi s dlouhými čelistmi chytit plášť a točením kleští navinout plášť na kleště, jako kdysi víčko od krabičky sardinek na otvírací klíček.
Dno krabice lze nechat na místě.
Smrad bude pro zákazníka jako bonus
.
Pozor při přepalování PVC, zplodiny jsou jedovaté, korozivní a dráždivé. Páječku je třeba zapínat jen na chviličky, aby hrot nebyl přehřátý.
Při troše cviku se naučíte jen páječkou odpárat dno jen na kousku, zbytek se trhne při navíjení kleštěmi.
Krabice bez drátů (jako je na fotce ta levá když se vytáhne mezikrabicový propoj), ty jsem nahřál horkovzdušným fénem až zvláčněly a pak je šlo točením plochými kleštěmi nádherně zmuchlat a vytáhnout. Dřevěný obklad jsem měl obložený mokrým hadrem.
Jenže pak doba pokročila a zjistil jsem, že Kopos dělá na krabice nastavovací kroužky z PVC, mají hořlavost A1-f, zkoušku smyčkou 850°C, samozhášivé.
Pokud je ve zdi kvalitní samozhášivá krabice KU68-1901/ZB od Koposu (z PVC), nebyl by problém je použít u některého typu dřeva nad krabicí. Jestli je ve zdi obyč. hořlavá krabice lisovaná z termoplastu, bude muset celá ven i se dnem.
Jestli jdou kroužky NR68 použít pro nastavení v dřevotřísce právě ve Vašem případě vám na dálku neporadím. To by chtělo atest oné dřevotřísky.
Tady ale dřevoobkladač odvedl "skvělou" práci neměl ani vykružovák a díry jsou nepřesné a šišaté, zde bude usazení lahůdková práce. Hodina bude málo.
Nelepší by bylo, kdyby šikovný truhlář nejprve s frézou díry objel podle přesné šablony vyvrtané vykružovacími vrtáky do příložné překližky v přesné rozteči dvojrámečku 81 nebo 71 mm.