JardaaN
|
 |
« kdy: 24.10.2012, 11:30 » |
|
Stavím dům, dřevostavba (srub), a začínám elektriku a překvapilo mě, že v projektu mám rozvodnici (do zdi) s požadavkem krytí, cituji "minimálně IP40". Vím, je to v projektu, ale na druhou stranu nějak se mi nedaří jí sehnat a velkoobchody se tváří, že na domovní instalaci to slyší poprvé a neustále mi nabízejí, že dostačující je IP30. Jaký je váš názor?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 24.10.2012, 14:54 » |
|
A neměli byste začít požární zprávou? Dělat elektroinstala ci ve dřevostavbě jen tak, jak se zlíbí......no to snad ne. Já si shodou okolností přinesl půdorysy dřevostavby na "flešce"  To bude prácička.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 24.10.2012, 15:08 » |
|
Teď dokončuju dřevostavbu a 56 modulů mám útulně zabydleno. Vyšlo to jen tak tak. Největší problém byl uhlídat ostatní řemesla, aby používali správný materiál adodržovali postupy.
Nejsem si jistý, zda jako projektant toto dokážu ovlivnit, když si mě majitel nevezme jako dozor. Uvidíme, vše je teprve v jednání.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
JardaaN
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 24.10.2012, 16:03 » |
|
Přesně tak, dle projektantky minimum je 90, takže jsem vzal 96, a nakonec IP30, zabudováno do ytong příčky, revizní technik povolil. a názory....teď jsem to počítal ještě jednou a 50 jen to fikne, a když zbude místo, lepší než aby chybělo, zase tak markantní cenový rozdíl mezi rozvodnicema 56-96 nebyl.. asi bude velký....(ten srub) i když, bude elektrické podlahové topení s nějakým regulátorem, který bude mít dejme tomu 6-9 modulů a bude pro dvě větve, a budu potřebovat mít tam třebas 4 regulátory + jisitče tak jsme na 53 modulech, do toho ze dva chrániče, nějaký jednofázový chrániče, jisitče, hlavní vypínač, jisitč + relé na HDO... a jsme na 80 modulech ani nemrknem
|
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 24.10.2012, 16:39 » |
|
asi bude velký....(ten srub) i když, bude elektrické podlahové topení s nějakým regulátorem, který bude mít dejme tomu 6-9 modulů a bude pro dvě větve, a budu potřebovat mít tam třebas 4 regulátory + jisitče tak jsme na 53 modulech, do toho ze dva chrániče, nějaký jednofázový chrániče, jisitče, hlavní vypínač, jisitč + relé na HDO... a jsme na 80 modulech ani nemrknem
Když jsem stavěl srub já, stačila bohatě 9M rozvodnička 
|
|
|
|
|
|