|
|
|
|
|
mlaty.mlatec
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 26.04.2012, 17:39 » |
|
Jo mezera mezi podhledem a stropem je 16 cm, krabice do hořlavého povrchu, stím jsem se ještě nesetkal je pravda že jsem lajk, nicméně jsou to klasické krabice do zdi. Proudový chránič se instaluje kam? měl jsem za to že je to jištěno již z rozvodové skříně. Podhled by samozřejmě šel rozdělat v případě potřeby, jsem rád, že mi žádná krabice nikde netrčí.
|
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #5 kdy: 26.04.2012, 21:09 » |
|
Proudový chránič máte nebo nemáte? Pokud není pro příslušné okruhy, měl by být pro objekty nebo jejich části, které jsou z hořlavého materiálu. Jistič jistí proti zkratům a nadproudům, zatímco chránič může být použit jako ochrana před úrazem (zásuvky) nebo jako ochrana proti požáru (je zjištěno, že při proudu 300mA není takový ztrátový výkon, aby kabel se závadou ohřál tak, že by zapálil podklad). Pokud jde o krabice - do podhledů je lepší nedávat nic, co tam být nemusí (někdo má možná jiný názor...), kabel ano, ale spoje, krabice,... se mi tam nelíbí
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
|
|
mlaty.mlatec
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 28.04.2012, 12:21 » |
|
Jestli tam máme proudový chránič nebo ne to vubec netuším dělali mi novou elektrinu ale toto jsem s elektrikarem neresil vim jen ze v rozvodne skrini mam pojistky zvlast ke svetlum zvlast k zasuvkam, jelikoz jsem uplny amater tak nevím.
|
|
|
|
|