|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #1 kdy: 27.06.2012, 21:09 » |
|
Když je to připojeno přes zásuvku, není to pevná elektroinstala ce, jinak by tam byl rozpor mezi vypínačem 10A a jištěním 16A. Ale stáváte se výrobcem výrobku se všemi právy a povinostmi... - především bych se zaměřil na správné provedení a umístění "krabiček" z hlediska hořlavosti/nehořlavosti, z hlediska dostatečného krytí,... - doufám, že to děláte pro sebe a ne pro nějaký dětský "kroužek", školu,...
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
|
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #5 kdy: 28.06.2012, 16:48 » |
|
Vypínač na 10A rozhodně dlouhodobě nevydrží špičky spínaných zdrojů  Vážně? A není náhodou v některých "úsporkách" také spínaný zdroj? --------- Jen tak pro inspiraci jak by asi neměl vypadat rozvod "v PC stole".
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 28.06.2012, 17:01 » |
|
Vážně? A není náhodou v některých "úsporkách" také spínaný zdroj? --------- Jen tak pro inspiraci jak by asi neměl vypadat rozvod "v PC stole".
Úsporky nepoužívám, nemám na rozhazování  Ze zkušenosti vím, že vyp. ABB Clasic zvládne na hraně tři zdroje k NB, ale např. 2200W žehličku v pohodě.
|
|
|
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 30.06.2012, 09:03 » |
|
Čím se projevuje u toho vypínače ta hrana?
cca. 100 vypnutí/zapnutí a jde do kytek (kontakt je opálený, řádně nedoléhá a mírně v zapnutém stavu "srší")
|
|
|
|
Dusil
Neverifikovaný uživatel @2

|
 |
« Odpověď #10 kdy: 30.06.2012, 11:42 » |
|
Tak koukám, že bych měl raději sehnat spínač 16A. Budu mít ve stole dva nezávislé okruhy, tak na ten k zdrojům na přenosné počítače dám raději 16A spínač a H05VV-F3G 2,5mm2. Ještě to pořád vymýšlím, abych neudělal nějakou fatální chybu, takže moc  za podněty k zamyšlení.  Skoro i přemýšlím jestli jednu zásuvku rovnou nepřipojím vidlicí do zásuvky a bude trvale pod napětím. Ale tím se asi ani tak nevyhnu být "výrobcem se všemi právy a povinostmi" jak psal pan Jiří Schwarz. Re: Jiří Schwarz: Fotka rozvodu v PC stole mě pobavila a zároveň jsem se zhrozil co lidé dokážou. 
|
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 30.06.2012, 14:50 » |
|
...Re: Jiří Schwarz: Fotka rozvodu v PC stole mě pobavila a zároveň jsem se zhrozil co lidé dokážou.  Nejhorší je, že to je z "profesionálníh o nasazení", jistá loajalita mě brání v prozrazení co přesně to je a kde, na podzim tam mám dělat revizi, to mě asi nebudou mít rádi...
|
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 02.07.2012, 16:33 » |
|
cca. 100 vypnutí/zapnutí a jde do kytek (kontakt je opálený, řádně nedoléhá a mírně v zapnutém stavu "srší")
Světelné a zvukové efekty při strkání notebookového zdroje do zásuvky, a představa co to asi dělá s kontakty i se zdrojem, mě dokonce přivedly k tomu, že v napájecím traktu sestavy NB+LCD mám v serii s vypínačem také "rázový" termistor.
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|