Evžen Kuznetsov
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 29.07.2024, 06:30 » |
|
Objednal jsem si kuchyň, a nad pracovní deskou je udělaná dřevěná lišta ze stejného materiálu. Po montáži kuchyně jsem zjistil, že kluci, co to dělali, namontovali zásuvky přímo do dřeva bez jakékoliv izolace. Prostě vyvrtaná díra ve dřevě s přišroubovanou zásuvkou. Elektrikář z jiné firmy, když to viděl, říkal, že je to na okamžitou reklamaci a předělání. Po reklamaci přišel elektrikář z obchodu, který kuchyň montoval, a říkal, že je to v pořádku a žádná izolace tam být nemusí.
Tak kde je pravda? A pokud to má být opraveno, jak mohu firmu donutit to udělat? První věc, co mě napadla, je objednat revizi elektroinstala ce. A co potom? Co když to i po revizi budou odmítat předělat? Napadá mě jenom soud, ale možná jsou i nějaká mimosoudní řešení?
|
|
|
|
|
Evžen Kuznetsov
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 30.07.2024, 00:53 » |
|
Firma Xxxlutz. A takhle to vypadá.
|
|
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #5 kdy: 30.07.2024, 10:44 » |
|
To já bych řekl, že je to pěkná prasárna a fušeřina. Ta krabice má chránit především tu dřevotřísku - ta je tady nechráněná. A taky má ta krabice pevně držet vestavěný přístroj - když plech rámečku není sevřen, ale jen z jedné strany přidržován hlavou šroubu, tak si o pevnosti držení dovolím silně pochybovat.
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
|
Jan Palička

|
 |
« Odpověď #8 kdy: 30.07.2024, 11:44 » |
|
Objednal jsem si kuchyň, a nad pracovní deskou je udělaná dřevěná lišta ze stejného materiálu. Po montáži kuchyně jsem zjistil, že kluci, co to dělali, namontovali zásuvky přímo do dřeva bez jakékoliv izolace. Prostě vyvrtaná díra ve dřevě s přišroubovanou zásuvkou.
Prasárna. Typická montáž kuchyňářů. Použity vruty pro připevnění zásuvek, díra do DTD jako vrata jak jim prostě vyšla. DTD-L je z hlediska třídy reakce na oheň v kategorii D, co je bývalá hořlavost C1. To je materiál těžko hořlavý. Nicméně řez DTD nikdy není čistý a degradací lepidla postupně sprašuje piliny. už z toho důvodu v každém případě použít vymezovací kroužky. Stojí pár korun, mohou se instalovat do materiálů třídy reakce na oheňi A1 až F, jsou zkoušeny na 850 stupňů a utvoří tedy perfektní bariéru mezi dřevní hnotou a strojkem. Pokud vložím do vyvrtaného otvoru v dřevotřísce krabici, budu muset použít krabici která je na to dělaná a ne krabici která se sádruje do zdi. Odpadne problém s "holou" dřevotřískou v okolí strojku zásuvky a nebudu muset vymýšlet nesmysly na těma jak uchytit krabici zezadu na dřevotřískovou desku.
Já bych se bál, co takovém případě montážník vymyslí. Navíc jestli tam ty krabice už byly......
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 30.07.2024, 11:47 » |
|
Ono co s tím pak, když už je to takto? Snažit se tam alespoň vložit tento distanční rámeček, aby se alespoň malinko eliminovalo to, co popisuje Milan Hudec. Jinak, zkuste schválně zapálit tuto desku. Jsem přesvědčený, že se vám to jen tak nepovede...jes tli tedy vůbec.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #10 kdy: 30.07.2024, 11:53 » |
|
No třeba dát tam krabice, které tam patří - s pacičkami zezadu.
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
Evžen Kuznetsov
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 30.07.2024, 13:30 » |
|
Já bych se bál, co takovém případě montážník vymyslí. Navíc jestli tam ty krabice už byly......
Právě že ty krabice jsou tam už byli. Byli normálně udělaný ve zdí (sádrokarton). Chlapy to tam prostě nechali, povytahli vnitřek a přivrtali k desce.
|
|
|
|
|
Jan Palička

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 30.07.2024, 15:18 » |
|
No třeba dát tam krabice, které tam patří - s pacičkami zezadu.
Zkuste montážníkovi vysvětlit, že některá krabice se vrtá 68, jiná 73, když má už deset let jeden vykružovák, se kterým je naučený ty díry dělat......
|
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 30.07.2024, 22:17 » |
|
Nepěkné, neřemeslné a požárně nebezpečné. Chtělo to použít krabičky do sádrokartonu, jenže teď se to bude špatně předělávat. Nástavné rámečky to nezachrání, protože by to potřebovalo zvětšit otvory.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #16 kdy: 31.07.2024, 06:06 » |
|
Jistě, odfrézovat to s patřičnými nástroji jde, chce to pečlivost, šikovné ruce a chvíli to trvá. Je to ale zbytečná práce, dobrý řemeslník to udělá hned na poprvé pořádně.
Dobré odkazy, dá se to koupit také u nás, nebo to objednáváte přímo z D?
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
|