František Fin
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« kdy: 05.09.2008, 23:54 » |
|
Na původní stěnu jsem přišrouboval obklad z dřevotřísky potažené umělou dýhou (laminem), standardní materiál na výrobu nábytku. Problém nastal se zásuvkami a vypínačem. Nad původními krabičkami jsem vyřezal otvor o stejné velikosti a uvažuju o vložení upravené oranžové sádrokartonové krabičky zmenšené na tloušťku dřevotřísky.
Může to tak být ?
|
|
|
|
Štefan Beláň
Karlovy Vary
Chránič je chránič!
|
|
« Odpověď #1 kdy: 06.09.2008, 09:00 » |
|
Pokud myslíte ty oranžové krabice určené pro montáž do hořlavých stěn, tak ano - může. Podívejte se ještě na číslo (teplotu) uvedené ve značce plamínku na dně krabice. PS: Nerozumím jedné věci "...zmenšené na tloušťku dřevotřísky"?. Můžete to upřesnit nebo vložit foto?
|
Chránič chrání - jistič jistí.
|
|
|
František Fin
|
|
« Odpověď #2 kdy: 06.09.2008, 09:23 » |
|
Pane Beláň, upřesňuji: tloušťka dřevotřísky je od 18 - 30 mm, tzn. že celá krabička ( zhruba 8 cm ) se mi tam nevleze, trčela by mi ven. Uvažoval jsem že odřežu dno, zkrátím upevňovací šrouby a zmenším krabičku na danou tloušťku. Díky rámečku to bude držet. Bude to vlastně sloužit jen k oddělení přístroje od dřevotřísky a současně nebudu muset používat dlouhé šroubky na upevnění přístrojů. Doufám, že je to dost smysluplné. Je i jiné řešení?
|
|
|
|
|
|
Štefan Beláň
Karlovy Vary
Chránič je chránič!
|
|
« Odpověď #4 kdy: 06.09.2008, 09:52 » |
|
TO: Fin Pokud kabel vychází ze zdi a je upevněný, a upravená krabička se pouze využívá jako oddělení od dřevotřískové desky a k upevnění přístroje, tak v tomto řešení nevidím naprosto žádný problém. Snad jen to, že chybí značky, které jsou na dně krabičky. TO: Jindra Zda výrobce ručí nebo neručí uvažuji jen v případech, kde se dá předpokládat nějaký malér. V tomto konkrétním řešení z mého pohledu k žádnému maléru (z důvodu úpravy krabičky) dojít nemůže a proto bych při revizi nic nenamítal.
|
Chránič chrání - jistič jistí.
|
|
|
anonymní_anonym
|
|
« Odpověď #5 kdy: 06.09.2008, 10:21 » |
|
Je i jiné řešení?
Taky byste mohl použít naopak delší upevňovací šroubky, a tu odříznutou oranžovou krabičku využít jen jako distanční vložku.
|
|
|
|
František Fin
|
|
« Odpověď #6 kdy: 06.09.2008, 10:33 » |
|
za odpovědi. Přesto by mě zajímalo, jak by se to mělo dělat správně. Díval jsem se na spoustu instalací do dřevotřísky a nikdo tento problém neřešil. Namontovaná zásuvka či vypínač nebyla ničím oddělena.
|
|
|
|
|
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník
|
|
« Odpověď #8 kdy: 06.09.2008, 11:35 » |
|
Poslal: František Fin Přesto by mě zajímalo, jak by se to mělo dělat správně. Díval jsem se na spoustu instalací do dřevotřísky a nikdo tento problém neřešil. Namontovaná zásuvka či vypínač nebyla ničím oddělena. Ano všichni truhláři bohužel to takhle dělají. Když po nich chci aby mi udělali díru pro oranžovou krabici koukají jak čerstvě vyoraná myš. Všichni ostatní to dělají takhle podle jejich návrhu ... to je jednoduše i když to není podle předpisů je to nezajímá. Na to mám jednu odpověď : co dělají ostatní mě nezajímá, já to dělám tahle, vy rozumíte dřevu já elektrice tak v čem je problém?
|
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy Výroba, montáž a servis vah. EU
|
|
|
|
František Fin
|
|
« Odpověď #10 kdy: 06.09.2008, 12:44 » |
|
Elektrikář, hotový kouzelník....
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #11 kdy: 06.09.2008, 13:52 » |
|
.............. .a čím víc zákazník nabídne, tím líp kouzlím....... ..............
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Jaroslav Ferst
|
|
« Odpověď #12 kdy: 06.09.2008, 16:43 » |
|
Ve stěně za tím obložením byla původní krabice, tak snad není nutné tu oranžovou zkracovat. Spíše bych byl opatrný na to, jakým a jak uloženým kabelem je předělaný rozvod; jestli jako není za obložením protažený plochý kabel neschválený k montáži na hořlavém podkladu a podobně. Za obložením se vůbec někdy najdou zajímavosti, zvlášť, když si truhlář myslí, že jde jen o to, přepojit dráty. No, a když jsou krátké, tak je zkusíme vytrhnout z omítky a pro jistotu je přibijeme na lištování. Nebo je nastavíme. Jakkoli. Skutečně v případě šetření příčiny požáru může rozhodnout i to. Zvlášť, když označit elektroinstala ci za původce je tak snadné.
|
|
|
|
|
|
|
|
|