Tak tak, můj oblíbený server. Elektroměry na DIN lištu mají i impulzní výstup, takže lze měřit elektřinu automaticky i v průběhu dne. (viz moje pokusy v jiném vlákně)
EP: Záleží hodně na tom, jak jsou "udělány" současné rozvody. Jestli máte jeden jistič/pojistku dole na zásuvky v obou patrech, asi budete mít problém. Jestli ale máte 2 dostatečně velké rozvaděče zvlášť pro každé patro, tak by to nemuselo být vůbec složité.
Nepíšete, jak stará instalace v domě je. Ale pokud máte projekt a stav tomu odpovídající, určitě to připravte pro toho, koho si pozvete.
3F 2tarifní hodiny budou možná přesnější, ale já jsem nakonec zvolil 3 jednofázové jednotarifní elektroměry a pak jen "rozúčtovánám" celkovou spotřebu elektřiny (v Kč) na jednotlivá patra. (nemáme blokované spotřebiče, takže je to relativně přesné)
Co se týče rozvodů, každé patro má svůj okruh. V přízemí je elektrika komplet vyměněná, cca před rokem je měněná rozvodová skříň (má cca 20 pojistek, zda jsou všechny využity nevím). Za ten rok jsem ji ani nepotřeboval otevřít

Je mi jasné, že přesnou cenu mi řekne konkrétní firma, šlo mi jen o předběžnou informaci, zda si nachystat 2, 5 nebo 10 tisíc. A zda je vúbec takové rozdělení možné. V elektrice se hrabat nechci, moje profesní odbornost je uplně jiná