"3f. indukční elektromě přímý, 2 tarifový, výrobce Siemens"
Mechanicky - teoreticky to mozne je, kdyby prepinac nt zustal v mezipoloze (jen spekuluji), pokud dosud neubehla promlceci doba, tak tim zkuste argumentovat a at oni prokazi, ze to mozne neni... Postupoval bych jak je vyse uvedeno. Jeste bych pripsal cosi o cernych ovcich, youtube apod. Zalezi, jak dobre to odargumentujet
e.
Myslim ze by tech par tisic rychle vratili, nez to resit pres media. Stacilo by, aby pan ukazal do kamery to co tvrdite, na tom vyuctovani ze ma vzdy 6 a v roce poruchy 10 MWh a meli by dobrou reklamu - a to jim za par tisicovek urcite nestoji. Pokud ma CEZ distributora i Cez prodej obchodnika, tak to nebude snad problem vyridit i financne.
Pokud chcete vedet funkci elmeru najisto, nezbude, nez sehnat stary elmer stejneho typu a vyzkouset to, jak vypada ten elmag prepinac a zda je mozne, ze bude nacitat na obe pocitadla pri poruse - pripadne se obratit na soudniho znalce... Pri uspechu ve sporu vsechny naklady hradi protistrana. Nicmene ja bych nechal dokazovani na nich a argument o spotrebe spolu s popsanymi vadami elmeru bych povazoval za dostatecny k tomu, aby meli motivaci to resit smirem (pokud dosud neuplynula promlceci doba a pokud jim natvrdo reknete, ze ty faktury a protokol pujdou do TV a pokud jednate se spravnou - kompetentni - osobou). Muze byt problem v tom, s kym o tom jednat, zda s distributorem (kdyz s nim nemate smlouvu) anebo s obchodnikem. Pravnici z Eru by mohli poradit.
----
Co se tyka poruchy HDO, tak to je bezna vec, kdy to neprepina do nt (nevim proc se vzdy? zasekne ve vt?

. Pokud neprobehla promlci doba a jedna se o vyznamne castky, tak bych podal namitku a vycislil a pozadal o nahradu skody nevyhodnym vypoctem, u me to byly bezvyznamne hodnoty a take jsem si poruchy HDO vsiml ihned.