(Za rady neděku*ju, neb se to nesmí, ale aspoň vyjadřuji své potěšení a vděčnost.) Myslím, že moje TČ říká také jen spotřebu kompresoru, ale zkusím nejdřív jestli na ModBusu nebude víc informací než na displayi. Počítám ale s tím, že elektroměr spíš kupovat budu.
Také bych rád EM k TČ, stačil by mi bez displeje a tlačítek, ale zato s Ethernetem (přežiju i WiFi

Taky tohle je přesně moje situace, takže mohu nasdílet, k čemu jsem zatím došel a v jakém pořadí (odkazy nejsou v diskuzi povoleny, ale jméno obchodu kde se dá koupit snad bude v pořádku):
1. Shelly PRO 3EM je měřič spotřeby s ethernetem na DIN lištu, velmi pohodlným způsobem vše zprostředkováv
á - dá se koupit za cca 150 EUR na stránkách výrobce shelly cloud, ale momentálně víceméně nedostupné
2. Shelly 3EM je jednodušší verze toho PRO, nemá Ethernet, jen Wifi. Na Alze aktuálně za 3969 Kč.
3. ModBus elektroměr pro přímé měření jsem zvolil poté, co jsem koupil Shelly 3EM (PRO nebylo k sehnání) a zjistil jsem, že svorky, které se používají pro nepřímé měření, jsou tak obrovské, že se mi prostě ani při nejlepší vůli do rozvaděče nevejde. Shelly jsem vrátil. Jednoduše dostupné jsou elektroměry kolem cca 3500 Kč.
4. Za výrazně lepší ceny se dají koupit elektroměry z Číny přes AliExpres. Docela mi to lidi doporučovali že to používají, ale nemíním riskovat v elektrickém zapojení v domě věc, která není schválená pro EU.
5. Po hledání (a tomto dotazu zde) jsem se rozhodl pro polský elektroměr Orno OR-WE-517, který jsem našel za cca 2150 Kč.
6. V kombinaci s konvertorem ModBus na Ethernet značky Waveshare na DIN lištu za 659 Kč (RPiShop) je to pořád levnější než Shelly a navíc mohu použít ten ModBus i na čtení dat z čerpadla. Tenhle Waveshare modul plánuju koupit k tomu elektroměru.
Pak ještě existuje i možnost opravdu levného převodníku ModBus do USB nebo na TTL pro propjení na RaspberryPi nebo na ESP32, to stojí cca 50-80Kč, ale vyžaduje to víc práce na získání výsledků.
Osobně se těchhle malých konvertorů za pár korun bojím, protože jsem někde něco četl o galvanickém oddělení RS485 části od toho výstpupu a myslím, že tyhle malé věci to nebudou mít. Bohužel vůbec nevím, jestli je to relevantní obava nebo to nedává smysl, ale nepodařilo se mi najít víc informací, abych tomu porozuměl. A taky se mi nechce bastlit ESP32 čtečku.