Tomáš Vaněk
|
 |
« kdy: 31.12.2021, 22:24 » |
|
V horizontu cca roku bude v naší čtvrti (rodinné domy) distributor předělávat síť ze vzduchu na kabelové rozvody. Při tom projektant mým rodičům oznámil, že bude přesunuto měření z domu do plotu. Vše prý zajistí realizační firma (pilíř, výkop přes zahradu, kabel do plotu do domu...) na náklady ČEZu. Co mi nedokázal říct, jak to bude s připojením v domě?
Aktuálně je na chodbě deska s elektroměrem, hlavním jističem před elektroměrem (1x10A) a přímo do výstupních svorek elektroměru jsou zapojené vodiče okruhů domovního rozvodu (stavěno 1924, takže měď v bavlně a asfaltu) bez žádného dalšího rozvaděče, či jištění.
Pokud při změně měření prováděcí firma odmontuje elektroměr a natáhne do domu nový 4x10 - tak ho bez připomínek nasvorkuje na vodiče, které původně vedly z elektroměru a tím to pro ně končí? Nebo je možnost, že by ČEZ zaplatil třeba domovní rozvaděč? Nebo naopak hrozí, že to ve finále odmítnou znovu připojit?
S projektantem moc řeč nebyla, popisovaná situace byla zjevně mimo rozsah jeho představivosti (asi kvůli jeho mládí) a fyzicky místo ani neviděl.
|
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 01.01.2022, 09:42 » |
|
Já jsem to řešil před rokem a půl... Venkovní vedení sundávali a dávali do země .... Vše platí distribuce i výchozí revizní zprávu ,kterou vám dají do rukou! Já jsem neplatil ani korunu i když jsem jim řekl že pomůžu jak s realizací tak z VRZ!
Co jsem viděl u sousedních RD tak napojili třeba stávající elektroměr na chodbě, za vraty vše bezplatně. Pokud budou v rámci "překopávání" dělat něco navíc, měli by si to vše do koruny hradit sami, bez Vaší účasti! Alespoň tak je to u naší distribuce EON.
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
David Hruda

|
 |
« Odpověď #3 kdy: 01.01.2022, 11:43 » |
|
U Eonu jsem se nesetkal s tím, že by přesouvali měření. ČEZ to dělá? To se tedy divím. K dotazu: vy jste si žádnou změnu neobjednal, takže vše jde k tíži distributorovi .
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #4 kdy: 01.01.2022, 12:11 » |
|
Bezplatné přeložení měření u ČEZu je také velice nepravděpodobn é, svého času, pokud to odběratelé chtěli, tak to udělali, ale za úplatu a v pozdějším termínu jako následnou akci. Já se domnívám, že se tazatel plete, že se jedná pouze o přemístění pojistkové skříně z objektu do plotu, protože to je v tomto případě nezbytná součást prací. Pak se provede připojení buď celé nové až do elměrového rozvaděče nebo k původním pojistkám, které se zruší a nahradí svorkami. Varianta se použije podle potřeby a možností a také souladu s přáním a potřebami odběratele. Rozhodnutí je obvykle v závislosti na technickém stavu původního vedení a možnostech stavebních prací.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 01.01.2022, 15:03 » |
|
Hodně záleží také na projektantovi tohoto vedení... Jak má silnou pozici a co uhájí před distributorem (peníze)... Je to externí projektant a ten si nemůže až tak diktovat!!  U mě to dělal jeden známý a domluvil jsem s ním některé věci (sice dražší pro dodavatele) třeba jako nekopat vjezd do domu (raději průtlak) a další ..... Navrhl to, nechal schválit distribucí a vše bylo tak, jako to nakreslil.... Pokud naprojektuje to přemístění projektant a schválí distribuce, poč by to nešlo zadarmo? (Musí si to zdůvodnit, pak není problém.)
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
David Hruda

|
 |
« Odpověď #7 kdy: 01.01.2022, 16:55 » |
|
... Pokud naprojektuje to přemístění projektant a schválí distribuce, poč by to nešlo zadarmo? (Musí si to zdůvodnit, pak není problém.)
Pokud to schválí distribuce, pak nebude problém, ale předpokládám, že tam sedí někdo, kdo ví o co jde a nebude schvalovat něco zbytečného. Proč by měli platit přesun měření, bude stačit, když si počkají, až bude chtít nějakou změnu zákazník a zaplatí si to sám...
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
|
Bronislav Sládeček
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 04.01.2022, 21:52 » |
|
Vše řeší projekt, v drtivé většině instalují na své náklady nové hlavní domovní vedení a poté jej s revizí předají do užívání majiteli nemovitosti.
|
|
|
|
|