Ondřej P.
|
|
« kdy: 17.03.2014, 07:14 » |
|
Chtěl bych zapojit kabel do jedné dvouzásuvky, kde fungovat jako zdroj a připojit jej do jiné zásuvky.
Problém je. že kabel který mi doporučili v obchodě nemá klasické barvy (černý - fázový, žlutoranžový - ochrany, nulový-modrý). Má šedou, černou a hnědou. Nevím jestli je to vhodný kabel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #6 kdy: 17.03.2014, 10:24 » |
|
Tak nějak to dopadlo před časem se zákazníkem, který se snažil šetřit kde se dá a tak se rozhodl, že si nakoupí kabely sám a co půjde si i sám nainstaluje. Myšlení některých lidí dost dobře nechápu. V obchodě řekl, že by chtěl kabel ke světlům. Myslel však na přepínání osvětlení. Prodavač mu vyhověl a prodal mu kabel CYKY-O3x1,5mm2. Borec si pak tento kabel natáhl od vypinačové krabičky jako vývod k budoucím svítidlům ve všech místnostech. Zbavil jsem se ho tak, že jsem mu hodně navýšil nabídkovou cenu za dílo. Nehodlám pak řešit něčí napáchaná zvěrstva. Na to nemám chuť ani čas.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr M
Neverifikovaný uživatel @6
|
|
« Odpověď #15 kdy: 17.03.2014, 22:56 » |
|
Pokud chci např. v sexu klasický postup, tak si na pokoj objednám živou ženu, nikoli zkorodovaný věšák pro anální hrátky, mnoho lidí si neuvědomuje, že bezpečnost je kombinací fyz. zákonů a .také místních zvyklostín
S tím sexem je to dobrý přirovnání. Já to obvykle přirovnávám instalaci k autobusu. Uživatel instalace je cestující a jenom se veze, do řízení (elektroinstala ce) nemá co zasahovat. Řidič (elektrikář) se stará, aby to jelo a aby byli cestující v bezpečí. Když mu nějaký trouba přehází pedály nebo za jízdy přehazuje kvalty, cestující není v bezpečí. Buďto bude brzdit plynem, nebo se tak bude soustředit na to, kam šlape, že si na ledě nepohlídá rychlost nebo vyletí ze zatáčky... Vždycky je lepší, když má elektrikář všechno zapojený správně (včetně barev) a řidič pedály tam, kde je zvyklý. A když autobus řídí člověk s řidičákem a do elektriky se vrtá člověk min. s §6. Jinak kolem obchází kostlivec s kosou.
|
Jsem programátor jednočipů, zaměřený na automatizaci. Se zájmem o silnoproud od pěti let, maturitou elektro a papírama na to, abych mohl svůj výtvor legálně otestovat pod napětím do 1kV...
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #16 kdy: 18.03.2014, 00:48 » |
|
Chtěl bych zapojit kabel do jedné dvouzásuvky, kde fungovat jako zdroj a připojit jej do jiné zásuvky.
Myslíte prodlužovák? Těch je v nabídce velké množství. Stačí si jen vybrat vhodný typ, dle potřebné délky a možné zátěže. Nebo jste chtěl přidat ve stávající instalaci, další zásuvku?. Z vaší otázky to není patrné. Možná jsem naivní, ale zakázaná prodlužka, se dvěma vidlicemi, mě nějak nenapadla. Zatím zde čtu. - chci porušit předpisy a bez oprávnění pracovat na vyhrazeném technickém zařízení - rád bych, aby mi někdo zadara poradil , jak si to mám sám zadara udělat - Tak nevím. asi jsem si nechal blbě poradit, protože tomu nerozumím a mám kabel k ničemu. Raději se zeptám, jestli by to neprošlo Výsledkem je zbytečně koupený kabel a hlava v pejru. Kdyby jste si rovnou pozval odborníka, ušetříte za experiment s kabelem, čas který věnujete řešení problému, který by u elektrikáře nemohl nastat. Rodina by byla vděčná, že na ni máte více času a instalace by byla dle předpisů a bezpečnější.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|