tomas5
|
 |
« kdy: 17.11.2008, 16:24 » |
|
Co se stane, když se na proudový chranič na svorku N zapojí F1 a na F1 F2 a na F2 F3 a na F3 N?
|
|
|
|
|
tomas5
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 17.11.2008, 17:01 » |
|
ono to tak fungovalo ale cca po měsíci to přestalo fungovat na N jsem nameřil napětí a nešla nikde elektika a když jsem chtěl pustit vrtačku tak se mi rožlo světlo. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jan Hrádek
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 18.11.2008, 20:49 » |
|
TO: Miroš Jen mě napadlo jaký by musel vzniknout bordel v zásuvkách, když by vypnuli všechny 4 póly současně, je jasný že už z mechanického hlediska toho není možné dosáhnout, a proto předpokládám že N pól chránič odpojí jako poslední. Když si představím že mě běží na jedné fázi trouba třeba 3KW a na druhý bude PC který má 200 W a N odpadne jako první, tak co mě to udělá se zdrojem nechci domyslet. 
|
|
|
|
|
Jan Alin

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 18.11.2008, 21:20 » |
|
Když si představím že mě běží na jedné fázi trouba třeba 3KW a na druhý bude PC který má 200 W a N odpadne jako první, tak co mě to udělá se zdrojem nechci domyslet.  Můj kolega to poznal na vlastní kůži. Po vypnutí centrálního chrániče provedl opravu kdesi v domě a chránič pak normálně zapnul. Protože nic neběželo tak nebylo hned patrné že není něco v pořádku. No a pak odhořely spotřebiče po celém domě. Nikdy nikomu nevysvětlí že za to opravdu nemohl a opravoval v jiné části domu zcela nesouvisející věc. Centrální chránič použil logicky pouze na vypnutí el.v domě, normálně ho pak zapnul a on prostě z nějakého důvodu nesepnul pořádně kontakt N. Klidně se to mohlo stát majiteli když by zapnul chránič po vybavení špatným spotřebičem ale takhle to je nadosmrti vina elektrikáře a byla požadovaná náhrada škody. Takto vadný chránič jsem pak viděl ještě párkrát a nějak jsem jim přestal bezmezně věřit.  Prostě je ze mě odpůrce centrálního chrániče a považuji to za náhradu jednoho nebezpečí druhým které je ještě zákeřnější.
|
|
|
|
|
tomas5
|
 |
« Odpověď #15 kdy: 20.11.2008, 16:45 » |
|
|
|
|
|
tomas5
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 20.11.2008, 19:34 » |
|
|
|
|
|
Josef Drda
OSVČ RT-E2A

TNS
|
 |
« Odpověď #17 kdy: 20.11.2008, 20:36 » |
|
přikládám vnitřní zapojení vašeho proudového chrániče Domae z webu schneider-electric.cz  proč jste to zapojil jak popisujete - to napětí jste tam naměřil při zapojení které popisujete , nebo až když jste to zapojil správně ? ??
|
Revize, kontroly a servis strojů, přístrojů, elektrických i elektronických zařízení a elektroinstala cí. Specializace na servis vstřikovacích lisů a vytlačovacích strojů na plasty včetně jejich periferií. Neočekávej , že budeš osvícen , vstoupí-li do tebe elektřina ...
|
|
|