Jiří Fládr
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« kdy: 01.02.2019, 14:07 » |
|
Odešel mi v rozvaděči 1f chránič (přestal reagovat na TEST tlačítko). Tak jsem koupil nový že ho vyměním. (ABB FH202AC-25/0,03 Proudový chránič, 2P, 25A, 30mA, 6kA, typ: AC). Akorát mě zarazilo že nemá na svorkovnici označené N z čehož bych chápal, že je jedno kudy půjde fáze a kudy nulák. Chci se jenom ujistit že to tak opravdu je.
|
|
|
|
|
David Hruda
|
|
« Odpověď #2 kdy: 01.02.2019, 19:41 » |
|
Tedy, Kdo dnes tedy může co dělat.
Mistr Yoda?
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
|
|
|
|
|
Juraj Rojko
|
|
« Odpověď #7 kdy: 01.02.2019, 21:32 » |
|
Ne, jedná se mě o mechanickou stránku věci postupného odpojování kontaktů unašečem.
U dvoupólového?
|
|
|
|
Jiří Fládr
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« Odpověď #8 kdy: 01.02.2019, 23:21 » |
|
Přikládám foto chrániče.
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #10 kdy: 02.02.2019, 06:44 » |
|
Ne, jedná se mě o mechanickou stránku věci postupného odpojování kontaktů unašečem.
Ne vždy. Jako v tomto případě, tak i u dalších přístrojů a výrobců bývá garantováno současné sepnutí i rozepnutí kontaktů. Navíc se někdy velmi špatně dohledávají potřebné informace a návody. Kdo z nás se s tím ještě nesetkal? Není to určeno. Můžete chránič zapojit z obou stran a N dát na kterou stranu chcete. I když ABB mívají N vpravo. Tak bych to dodržel.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
Zdenek Skotnica
|
|
« Odpověď #12 kdy: 02.02.2019, 11:29 » |
|
U čtyřpólového (trojfázového) to jedno není. Tam musí N spínat jako první a vypínat jako poslední.
Myslim že u některých 3f PCH Legrandů není také určena svorka pro N.
|
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #15 kdy: 02.02.2019, 13:39 » |
|
Proč by výrobci PCH, tedy ti seriózní, svorky na PCH značili?
O jedné motivaci bych věděl: aby eliminovali záplavu dotazů “kam s ním?”.
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
|