Ono se s tím nedá nic jiného dělat než souhlasit. Článek ale hovoří o běžných přístrojích v běžném prostředí, tedy co se týká normálních vlivů a tak těmto svorkám "vyčítat" že by neustály vlivy abnormální je trochu mimo. Jak správně poznamenal Mirek Minařík, vlastnosti určené výrobcem toto využití ani neumožňují.
V praxi vždy budou místa kde nebude dostačovat "běžný" sortiment a bude zapotřebí použít méně běžných materiálů a výrobků. Velká vlhkost, teploty, různé chemické látky a mnoho dalších abnormálních vlivů. Keramické svorkovnice kvůli zachování funkčnosti při požáru, nebo do tepelných spotřebičů a v mnoha dalších podobných aplikacích, budou jistě ještě dlouho "kralovat".
ještě jsem si jednou pročítal článek a nemohu nic jiného než s ním souhlasit. Informace z prezentací i zkušenosti, nebo hodnocení praktických ukázek zapojování, třeba i formou soutěže, jsou popsány velmi dobře a s nadhledem.
Zároveň jsem zavzpomínal jako jeden z účastníků na testování různých spojů (viz video). Do té doby jsem sám patřil spíše ke skeptikům co se týká jiných druhů spojení, než pomocí šroubu. To veřejně přiznávám. Moci si to osahat a dozvědět se více o těchto produktech, mi změnilo pohled na využívání WAGOvek. Tedy i velmi ovlivnilo následnou profesní činnost.

Z toho mi vychází že "ukázaná platí" a podobný způsob prezentace je velmi správný. Kdo nevěří, ať si to prostě sám osobně vyzkouší a pochopí, nebo se naučí více jak s "křídového papíru" nebo PDF.