|
|
|
|
Václav Třetí
|
|
« Odpověď #3 kdy: 16.10.2020, 19:26 » |
|
Kalhoty bych nevsadil, nechci chodit v sukni, táhlo by mi na nohy a nejsem Skot...
Nikdy jsem tyto jističe nemontoval nové, jsem zastánce jiné značky, mnozí zde jistě ví jaké, ale už jsem vyměňoval a nebyl jsem zrovna nadšen. To, že něčeho navyrábím hromadu a vyvrhnu to na trh za relativně příznivou cenu neznamená, že je to kvalita. Ta se pozná po 20 létech.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
Zdeněk Friedrich
|
|
« Odpověď #4 kdy: 16.10.2020, 19:31 » |
|
Ale jak to mají ošetřené s podporou (získání výrobních podkladů) … Nijak. Asi před 3 roky jsem se u jejich stánku na Ampéru ze zajímavosti ptal, jestli mají software pro ověření návrhu konečného výrobce rozvaděče. Koukali na mě jako bych hovořil jazykem dávno vyhynulých kmenů a cosi blábolili o svých bedýnkách, že mají prohlášení o shodě a CE. Nejoblíbenější značka zedníků v širokém okolí. Nevsadil bych ani tanga. EDIT: Teď jsem letmo shlédl jejich web a stav je setrvalý.
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #5 kdy: 17.10.2020, 00:17 » |
|
Jen sebevrah leze do předem prohraného boje. Zkušenosti z měření PCH NOARK z revizí mi nedovolí pouštět se do podobné sázky.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #6 kdy: 17.10.2020, 10:12 » |
|
Zatím jsem se u revizí nesetkal s žádnými vadami. Pak nemám důvod jim nevěřit. To např. u Bonegy jsem se zklamal již několikrát.
Po nedávných zkušenostech s jinou světovou značkou bych nevsadil kalhoty na žádného výrobce.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
Lukáš Malík
Neverifikovaný uživatel @5
Montáže a opravy elektro do 1000V, §8
|
|
« Odpověď #8 kdy: 17.10.2020, 20:20 » |
|
Navíc, tak jako je to se vším...někomu vyhovuje taková značka auta, někomu zase jiná. Někteří nabízí to, někteří zase ono.... Splňují žádané parametry? V případě, že ano, tak...tak proč se stresovat??
|
Domovní a bytové elektroinstala ce. Realizace datových sítí, rozvodů TV a DT, specializace na STA stanice, TV a SAT rozvody bytových a rodinných domů TV a SAT technika - prodej, servis
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský
Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C5
|
|
« Odpověď #9 kdy: 17.10.2020, 20:40 » |
|
Splňují žádané parametry? V případě, že ano, tak...tak proč se stresovat??
Právě že dost často nesplňují.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C5
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #11 kdy: 17.10.2020, 21:07 » |
|
OK, beru, ale to bych mohl říct i u jiných.. Jasně. Občas se vyskytne problém pomalu u každého z výrobců. Odlišuji i to jak se k tomu potom staví. Ale především to kolikrát se to někomu stane. Za mne je úmrtnost PCH Noark během 2-3 let okolo 20-30% přímo děsivá. Přiznávám že je potkávám tka 2-3 do roka a naposledy jsem se s nimu setkal před cca 2 lety. Ale například to poslední setkání znamenalo že po 3 letech provozu, neprošel ze třech PCH Noark měřením ani jediný. To nemůžu říci o žádné jiné značce. Když se podíváte do této i dalších diskusí, tak zjistíte že to není náhoda, ale stává se to bohužel mnoha RT. Co třeba zde navrhnout kontakt na obchoďáka nebo jinou jejich reakci na diskusi?
A co to vyřeší? Ne že by mne jeho argumenty nezajímaly, ale výsledky měření mluví jasnou a nestrannou řečí. Tedy si nemyslím že to na výsledku cokoliv změní.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Lukáš Malík
|
|
« Odpověď #12 kdy: 17.10.2020, 21:15 » |
|
Jasně. Občas se vyskytne problém pomalu u každého z výrobců. Odlišuji i to jak se k tomu potom staví. Ale především to kolikrát se to někomu stane. Za mne je úmrtnost PCH Noark během 2-3 let okolo 20-30% přímo děsivá. Přiznávám že je potkávám tka 2-3 do roka a naposledy jsem se s nimu setkal před cca 2 lety. Ale například to poslední setkání znamenalo že po 3 letech provozu, neprošel ze třech PCH Noark měřením ani jediný. To nemůžu říci o žádné jiné značce. Když se podíváte do této i dalších diskusí, tak zjistíte že to není náhoda, ale stává se to bohužel mnoha RT.
A co to vyřeší? Ne že by mne jeho argumenty nezajímaly, ale výsledky měření mluví jasnou a nestrannou řečí. Tedy si nemyslím že to na výsledku cokoliv změní.
Ok, chápu...proto by asi tyto výtky měly směřovat třeba jim a ne tady, kde to nevyřešíme, že?
|
Domovní a bytové elektroinstala ce. Realizace datových sítí, rozvodů TV a DT, specializace na STA stanice, TV a SAT rozvody bytových a rodinných domů TV a SAT technika - prodej, servis
|
|
|
|
Jiří_Hrubý
Neverifikovaný uživatel @7
|
|
« Odpověď #14 kdy: 17.10.2020, 22:03 » |
|
Jestli za něco stojí nebo ne, ukáže čas a větší rozšíření v instalaci. Zatím jsem viděl víc vadných boneg než noarků, ale zrovna tak to mohly být bonegy ze začátků výroby. Vzpomínám na prezentaci Chintu, kdy asijský dealer metáním jističe o zem dokazoval jeho robustnost. Byl spíš k smíchu a nikdo tomu nevěřil. A ejhle, oni pořád fungují a prodávají. Číňan se neptá JAK to má vyrobit, ale ZA KOLIK, to má vyrobit, pak není divu, že něco jiného pod svou značkou dodá hypermarketu a něco úplně jiného solventnímu zákazníkovi. Konkrétně jističe od Chintu, co se prodávali v BAU bylo zoufalství, oproti tomu deiony od nich se blížily kvalitou OEZ, ovšem problém byly díly a kompatibilita, což byl průser obchoďáků, a proto se moc neuchytily. Nehodnotil bych tedy značku podle nejlevnější social edition řady, která vznikla na základě poptávky trhu a je dobrým zdrojem příjmů.
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský
Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C5
|
|
« Odpověď #15 kdy: 17.10.2020, 22:19 » |
|
OK, beru, ale to bych mohl říct i u jiných.. U kterých? Pravda, Bonegu nepotkávám. Ale co se týče ostatních a především PCH, tak jich za rok proberu několik desítek, možná stovek. Jediný problém jsem párkrát zaregistroval u čtyřpólových chráničů ABB v průmyslovém provedení, které občas potřebovaly "rozhýbat", aby fungovaly. To bylo při pravidelné revizi po čtyřech letech (nikdo nezmáčkl testovací tlačítko). Chrániče OEZ, EATON, Schneider, Hager ... pracovaly bezvadně i bez testu. A to docela v extrémních podmínkách (elektrárna). Parametry drží stabilní, jak čas, tak proud, v obou polaritách.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C5
|
|
|
|
Lukáš Malík
|
|
« Odpověď #17 kdy: 17.10.2020, 22:41 » |
|
U jiných. Nedělám ani to nehodlám dělat reklamu ani nikoho dehonestovat. Nemám proč, nikdo mě nijak neplatí. P.S.: Mám několik větších stavebních rozvaděčů, asi 8 (od 3+2-400+230V až po 16+9-400+230V) od 16 do 125A, s různou výbavou, v terénu průběžně.. Vězte, že tam se pak taky rozhýbají chráničové všichni....i ti největší lenoši jen tak pro odlehčení
|
|
|
|