|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #3 kdy: 21.09.2019, 19:16 » |
|
Jak kdy. Velmi záleží i na tom v jakém interiéru se to nachází a jestli to ladí s celkovou atmosférou. Osobně celkem obdivuji jak vynalézaví jsou někteří architekti a disajnéři. Pár podobných instalací jsem už viděl a většinou jsem byl mile překvapen. Přiznávám že jsem byl ale vždy rád, že na to nemusím dělat revizi
|
|
|
Zaznamenáno
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský
Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C5
|
|
« Odpověď #6 kdy: 21.09.2019, 21:27 » |
|
Zásuvkový design, který nelze realizovat na hořlavém podkladu, umístění senzorů HVAC, které nebude funkční ... to jenom co jsem se setkal já.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C5
|
|
|
Milan Hudec
|
|
« Odpověď #7 kdy: 22.09.2019, 07:18 » |
|
Lidi se asi hrozně nudí, měnit žárovku v lampě do výbuchu býval kolikrát porod Navíc pokud vám upadne dekl, nedejbože šasi, tak ho s ohledem na váhu hledáte o poschodí níž. Z psychologickéh o hlediska je to obdobný případ, jako askeťák s trikem "jsem Rambo".
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #9 kdy: 22.09.2019, 12:51 » |
|
Je to o vkusu každého soudruha. Znám pár pomatenců, kteří ...
Já zase pár pomatenců kteří během krásného nedělního dne, namísto procházky, píšou na Elektrika.cz Nechápu proč píšete o soudruzích a pomatencích. TO že někdo má svou profesi i jako koníčka, kterého si tahá i na chalupu nebo do zahrádky, je dle mého spíš obdivuhodné a ne k urážení. Mnoho takových pomatenců znám a velmi si jich vážím. Bez jejich zapálení pro obor, bych asi nikdy nebyl tam kde jsem. Vlastně se mezi takové pomatence dnes i sám tak trochu počítám a vůbec se za to nestydím. Z mého pohledu "legendární" byla podobná lampa z izolátoru, která nyní stojí u Orlovny. S velkým obdivem vzpomínám na jejího autora Pedola, který se zásadně podílel na vytváření prvních zdejších diskusí, kdy dokázal na internetu a ve zdrojích Elektriky tolik podkladů že mi to hlava nebrala. Právě tito "pomatenci" jsou lidé kteří pro náš obor dělají mnohem více, než kdokoliv jiný a to často na úkor svých rodin. Zaslouží spíše obdiv, než urážení. K tem revizím - potkávám vyráběná světla, bez štítků a dle mého tedy nerevidovateln á. Nebo třeba svítidla z přírodních materiálů, kde hrozí vznícení od žárovek (díky LED toho ubývá). Kabely vedené přes ostré hrany vodovodních trubek a na konci kovová objímka, bez ukostření a podobně. Je toho hodně, kvůli čemu jsem rád že to nemusím dělat.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
Jiří_Hrubý
Neverifikovaný uživatel @7
|
|
« Odpověď #11 kdy: 22.09.2019, 15:27 » |
|
Já zase pár pomatenců kteří během krásného nedělního dne, namísto procházky, píšou na Elektrika.cz Nechápu proč píšete o soudruzích a pomatencích. TO že někdo má svou profesi i jako koníčka, kterého si tahá i na chalupu nebo do zahrádky, je dle mého spíš obdivuhodné a ne k urážení. Mnoho takových pomatenců znám a velmi si jich vážím. Bez jejich zapálení pro obor, bych asi nikdy nebyl tam kde jsem. Vlastně se mezi takové pomatence dnes i sám tak trochu počítám a vůbec se za to nestydím. Z mého pohledu "legendární" byla podobná lampa z izolátoru, která nyní stojí u Orlovny. S velkým obdivem vzpomínám na jejího autora Pedola, který se zásadně podílel na vytváření prvních zdejších diskusí, kdy dokázal na internetu a ve zdrojích Elektriky tolik podkladů že mi to hlava nebrala. Právě tito "pomatenci" jsou lidé kteří pro náš obor dělají mnohem více, než kdokoliv jiný a to často na úkor svých rodin. Zaslouží spíše obdiv, než urážení. a) Jsem v práci, nemůžu na procházku b)Fráze "o vkusu každého soudruha" je apolitická, není hanlivá, zlidovělá hláška. c)Jestliže se celý profesní život pohybuji v prostředí, kde je obdobného harampádí tuny, nebudu to tahat domů, když se to vyhazuje. d)Jsou krásné kousky historických prvků elektrotechnik y a elektroinstala ce, které si záchranu pro další generace zaslouží, ale dělat si z "kanady" lampičku na noční stolek opravdu není moc normální. e) Neurážím a ani bych si nedovolil urážet jedince, kteří systematicky zachraňují třeba ty izolátory a sám pár takových nadšenců zásobuji. Vetknutí izolátoru do skalky s jezírkem, však nadále považuji za pomatenost, byť lahodící oku autorovu.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #14 kdy: 23.09.2019, 09:52 » |
|
Architekt je druhá největší škodná v instalacích hned po kutilovi. Jejich představy jsou často nerealizovatel né. Tím se omlouvám osvíceným architektům, kteří svůj záměr konzultují s ostatními profesemi.
Spolupracuji s několika architekty a ti se tak nějak naučili se mnou vždy vše dopředu konzultovat. Z předešlých zakázek jsou ponaučeni a již ví, že ne všechny jejich představy jsou v elektrotechnic e bezpečně proveditelné.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|