|
Jiří_Hrubý
Neverifikovaný uživatel @7
|
|
« Odpověď #1 kdy: 14.10.2020, 19:40 » |
|
Retrofity vymýšlel skutečný praktik. Je radost měnit starý J2UX s velkou pákou za BH a nemuset se děsit, jak to bude vypadat, nebo jak ucpat díry navíc, stejně tak náhrady BA, když jsou na šinách, ty adaptéry jsou k nezaplacení. Škoda, že už nebudou modrý, ale snad budou stejně tak spolehlivý a budou i verze bez nadbytečné elektroniky. Aby to nedopadalo jako teď, když si v jednu ráno BÁčko šprajcne hlavu a musí se pod kryt, aby to do rána vydrželo, jen ponovu aby takový švíky nedělala hlídací elektronika. Strategický komponenty mají být jednoduchý, spolehlivý a pořádnej hunt, což až do posledního Modeionu byl fakt. Na nový jsem zvědav. Snad si do toho v OEZ od Siemense nenechají moc kecat.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
nobody
|
|
« Odpověď #3 kdy: 14.10.2020, 20:24 » |
|
Snad si do toho v OEZ od Siemense nenechají moc kecat. U nás se Siemens používá velmi často ale v jiných přístrojích než instalačních, ovšem ta obava o přebarvení OEZ na Siemensovo je snad nezvratitelná, ne? Mě spíše překvapuje, že stále zachovávají českou značku. Určitě v tom bude strategie, možná by se takový sortiment pod značkou Siemens nebyl už v oblibě. Ale to je pouze moje spekulace.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Jiří_Hrubý
Neverifikovaný uživatel @7
|
|
« Odpověď #4 kdy: 14.10.2020, 21:07 » |
|
Taky se motám v provozech, kde je spousta siemensů, dokonce pro vyšší spolehlivost jimi nahrazuji jiné známé výrobce, byť třeba u termistorových relé je to všechno vzhůru nohama, softstarty siemens bez závad dlouhá léta a vůbec skříně se simaticem, když se postupně nahradí levnější komponenty jiných známých výrobců Siemensem, se stávají minimálně poruchovou záležitostí, takže proti Siemensu nic. Deiony OEZ jsem považoval vždy za TOP co se spolehlivosti a odolnosti týče a beru to tak, že i ta snadná "opravitelnost" v nouzi, díky jednoduchosti konstrukce je jistý benefit. Já se tak nějak začínám smiřovat s tím, že se OEZ přebarví, stejně jako třeba MEZ.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Jan Yossarian
Neverifikovaný uživatel @6
|
|
« Odpověď #6 kdy: 06.11.2020, 21:30 » |
|
Vrtá mi hlavou proč když byl OEZ koupen Siemensem, je to stále OEZ. Nebo je to model Volkswagen group, kde Škoda Auto je autonomní jednotka? Když Microsoft koupil Skype, je jasné, že to přebarví na Teams a Skype zmizí. Kopos koupil Mars Šardice a vše se vyrábí už jen v Kolíně. Tak Siemens, který vyrábí v Německu vyrábí to stejné, co OEZ v ČR má asi duplicitní výrobu. A nakonec takové ABB v Jablonci. Proč by Tango nemohla vyrábět plně automatizovaná linka Busch&Jaeger v Německu? Tam se Jablonec vleze s výrobou 5x. Když tak koukám na ta videa, tak mi to připadá, že se OEZ se sebou loučí a zanechávají po sobě stopu. Možná se chystá překvapení, tedy tak mi to podsouvají kolegové projektanti. Tvrdí totiž, že pokud značka nevyrábí v Česku, tak není tak úspěšná jako ty domácí. Něco na tom možná něco bude. Třeba Schneider vyrábí v Písku, Eaton v Suchdole nad Lužnicí, Siemens tedy v Letohradu a naopak Legrand, Hager, Noark nebo o patro níž Lovato v Česku nic. A kde jsou třeba jističe GE? No, myslím, že je načase zahodit národní předsudky a všímat si víc těch, kteří se vám věnují před těmi druhými, zlatokopy. A OEZ? Držím palce ať se parta neroztrhá kvůli novým funkcím.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Marketing ti kreslí svou mapu ke štěstí na celý život, ale co když chceš jít vlastní cestou?
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #7 kdy: 09.11.2020, 17:57 » |
|
Tak Siemens, který vyrábí v Německu vyrábí to stejné, co OEZ v ČR má asi duplicitní výrobu. Není to to samé... Co já vím, tak vždy se dělá všechno třeba deiony 3VA, které se dělají jen u nás pro celý koncern Siemens ....jen nějaké procento je označeno OEZ a zbytek je označen Siemens! Ty samé výrobky.... A třeba Siemens v německu dělá jističe pro OEZ z jejich logem OEZ...A část s logem SIemens..pro německý trh.
|
|
|
Zaznamenáno
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
|
|
Tým Elektrika
Redaktoři portálu právě konající službu
|
|
« Odpověď #11 kdy: 28.04.2021, 08:17 » |
|
OEZ Servisním technikům se nevyhýbají ani kuriozní opravy #6 Zábavné, kuriozní příběhy z odborné praxe neslouží pouze pro pobavení, vlastně se tomu nikdo moc nesměje, spíš kroutí hlavou. Tou hlavní přidanou hodnotou příběhů je ponaučení z chyb někoho jiného. Samozřejmě máme všichni stejné výchozí informace jak navrhnout, instalovat, provozovat, ovšem znalosti a dovednosti se pokaždé nepředávají z osoby na osobu zcela věrně a pak dochází k nepřesnotem. Tušíte, co vše se může stát na stavbách a provozech, co způsobí spoj, který utáhnetete na "krev"? Nebo na kolik peněz může přijít jedno zamáčknuté tlačítko. Vyprávění zkušeného technika sledujte zde ... Zdroj: zde... Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci? OEZ Servisním technikům se nevyhýbají ani kuriozní opravy #6
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|