Tým Elektrika
Redaktoři portálu právě konající službu

|
 |
« kdy: 21.01.2025, 08:02 » |
|
DEHN slaví 115 let od svého založení Jaká byla cesta, která proměnila DEHN z malé rodinné firmy na globálního lídra v ochraně před blesky a přepětím? Značka DEHN slaví 115 let od svého vzniku a zanechává nesmazatelnou stopu v elektrotechnic kém průmyslu. Co stálo za jejími klíčovými milníky a úspěchy? Od prvních patentů až po dnešní technologie DEHN neustále hranice bezpečnosti posouvá výš. Jaké plány má firma pro další budoucnost v rychle se měnícím světě? Sledujte krátký souhrn příběhu značky! Související ... ... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde! Jak byste reagovali na tuto související otázku vy? Patříš mezi fanoušky značky DEHN?
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 21.01.2025, 12:22 » |
|
Pravidelná školení kde se naučíte chápat principy ochrany dle platných norem Skvělá technická podpora, například pomocí dohledatelných návodů, nebo příkladů zapojení či fotek z praxe Bezkompromisní kvalita jednotlivých produktů s jasně deklarovanými vlastnostmi Za bezkonkurenční považuji i studie proveditelnost i. Prostě musíte být fanouškem této firmy protože DEHN to prostě umí a skvěle podporuje svoje produkty i zákazníky. ANo, jsem fanouškem 
|
|
|
Zaznamenáno
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 21.01.2025, 15:58 » |
|
Ano, je to přesně tak jak píší kolegové. Za celou moji kariéru, která je již opravdu dost dlouhá, jsem ještě u jiného výrobce zabývajícího se ochranou před účinky blesku a přepětí nezažil, že by mě vyloženě hýčkal a staral se o moje vzdělání a celkové rozšíření obzorů v tomto poměrně složitém oboru. DEHN mi několikrát umožnili návštěvu v jejich domovské firmě, kde jsem měl tu čest se seznámit s celým výrobním procesem se závěrečnou ukázkou testování a certifikace jejich výrobků. Kdo tam nebyl, nedovede si tu parádu prostě představit.
V ČR pak DEHN pořádá semináře a to jak se zaměřením na nezbytnou teorii tak pak i s obsahem praktických ukázek s možností vyzkoušení si samostatné práce s jejich produkty.
Kdo jiný toto dělá? Kdo jiný se tak skvěle stará o své ovečky?
Se samotnými materiály je pak radost pracovat. Kdo někdy držel v ruce svorku od DEHN a od tuzemských výrobců, jistě ví o čem píši.
Pokud někde mluvím o DEHN, je to vždy v jasných superlativech.
Ano, jsem velikým fanouškem DEHN. Znám osobně výše zmiňované zástupce této firmy a jsem za to moc rád. Pomůžou, poradí, vysvětlí...
Kdo mě zná, ví, že jsem zarputilým podpůrcem českých výrobců. Dělám pak pár výjimek a DEHN mezi tyto výjimky neodmyslitelně patří. V tomto oboru by se měli čeští výrobci stydět a probudit se z jejich letitého tvrdého spánku. Ale to dříve někdo vymyslí perpetum mobile.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Jaromír Táborský
Neverifikovaný uživatel @6

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 21.01.2025, 19:24 » |
|
Patřím také mezi fanoušky této značky. Rozhodně nepatří mezi ty levné, ovšem pro mne je důležité dodat systém, který má nějakou historii a má reference. Jsou sice zákazníci kterým to nabídnout nemohu protože potřebují cokoliv co se dá označit za ochranu, hlavně ať to stojí co nejméně. I to jsou klienti. U Dehna si cením toho, že s náma nejednají jako některé firmy přes reklamní nebo propagační oddělení ale napřímo. Mám zkušenost s jedním jejich velkým konkurentem, který se sicesnaží být vidět ale když jsme spolu řešili neovyklý projekt, začali pročítat normy! Chlapi z Dehnu majjí řešení hotová na vše, co se chránit má, dokonce i na ten kus dřeva, myslím májku. Ale je to o lidech, tedy si to myslím. Sama značka bez semknutého týmů chlapů je jen tuctová agentura. Nechci jmenovat jiné firmy ale některé pracují koncernově od 9 do 16 a smytec. A skoro mají na odpověď 30 dnů. Jiné zase mají skvělé prezentace o firemních aktivitách na Linkedinu ale jinak jsou nepoužitelní. Ale to je prý tím, že se jim snižuje obrat v ČR, tak už nevystavují. Asi krachují? Nevím. Navrhuji vytvořit žebříček přínosných značek. Tam by asi Dehn stále zářil nahoře! 
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Jan Yossarian
Neverifikovaný uživatel @6

|
 |
« Odpověď #7 kdy: 22.01.2025, 07:53 » |
|
Nevím, zda jsem fanoušek, DEHN má bezpochyby silnou pozici na trhu díky své dlouholeté tradici a zaměření na kvalitu. Je ale důležité vnímat, že každá značka má své silné i slabé stránky, a to i v případě, kdy většina recenzí vyznívá pozitivně. U DEHN o žádné slabé stránce, tedy pokud nemyslím cenu, nevím. Nezávislé testování produktů, srovnání s konkurencí by bylo zajímavý ale je to nerealizovatel né. Tato značka má podle mne ten největší sval v tom, že se zaměřuje na jednu kompletní oblast. Mezitím co jejich konkurence, jestli se to tak dá říct, pouze na jeden, dva segmenty. Saltek, Hakel, Kiwa, Phoenix, neumí hromosvody, Tremis, Indelec neřeší vnitřní ochranu a finálně OBO které umí oboje zase žije spíš ukládacími systémy.
Každý by měl při výběru produktů posuzovat nejen jejich kvalitu, ale také dostupnost, cenu a podporu výrobce v případě komplikací. A jsem zastáncem raději vyšší ceny a mít vše hotovo OK než se drbat s něčím levným a trnout, zda mi to někdo nehodí na hlavu. A tak nevím, zda jsem fanoušek ale cítím to takhle. Howk!
|
|
|
Zaznamenáno
|
Marketing ti kreslí svou mapu ke štěstí na celý život, ale co když chceš jít vlastní cestou?
|
|
|
Jan Hájek

Prostě .... HÁJEK!
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 22.01.2025, 18:55 » |
|
Často tady zaznívá ve spojení s DEHN termín vyšší cena, ale je tomu opravdu tak?
Zjistěte si reálnou nákupní cenu.
.. a pak taky porovnat porovnatelné, pokud je jeden výrobek tvořen levnými komponenty a méně materiálem má sice na první pohled nižší cenu, ale s ohledem na to, z čeho je složen a co nabízí, je spíše předražený.
Už několik let se mi nestalo, že by se cena výrobku/řešení, při srovnávání stejného, výrazně lišila. Výjimkou jsou špatná řešení, ta jsou často atraktivní kromě jednoduchosti i cenou.
Konkurenci, dle mého osobního názoru, nyní dohání cenová politika postavená na dostupné levné práci, dopravě, zvýšení zisku seškrtáním servisu zákazníkům a soustředění se na mechanický prodej.
Klíčem k úspěchu je neusnout na vavřínech, a i v době velkého růstu hledat vylepšení a odstraňovat nedostatky. To se týká jak výroby, distribuce, prodeje, podpory prodeje i poprodejní péče. Snažit se o změny, až když se situace zhorší, pouze uspíší konec.
Historická citace z Příruční knihy pro elektromontéry od Emila Kopeckého, rok 1907, Oddíl XI. Strana 264
Materiál instalací a jeho montáže jest jednou z nejdůležitější ch součástí každého zařízení a tvoří ve spojení s montáží též nejchoulostivě jší místo instalace. Jedině velmi dobrý materiál s pečlivou a odbornou montáží může vyhovovati trvale nejen spolehlivému a jistému pohonu, ale i bezpečnosti proti majetku a životu. Bohužel nachází se mezi materiálem mnoho bezcenného šmejdu a ještě více neodborného fušerského montování. Kdo někdy opravdovým montérům nosil dráty a nástroje, neb byl při nich nádeníkem, zve se při nejbližší příležitosti montérem. Opravdu dobrých, spolehlivých a odborně řádně vzdělaných monteurů je velmi málo a tito na úkor svůj neměli by trpěti mezi sebou lidi, jež dobrou pověst montérů kazí. Každý odběratel, měl by od firem žádati jen řádné odborníky, a každého fušera ze stavby ihned vypuditi.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Jan Palička

|
 |
« Odpověď #10 kdy: 22.01.2025, 21:42 » |
|
Často tady zaznívá ve spojení s DEHN termín vyšší cena, ale je tomu opravdu tak?....
No a kdyby bylo? Každý rozumí tomu, že existuje "třídní" rozdělení výrobků. Dacia nebude cenově ani kvalitativně Bentley a Parkside nebude Festool nebo Maffell. Něco je vyšší třída, něco střední, něco nižší a něco taky šunt: nechme pak každému, aby si koupil to, co má pocit, že kupovat chce se všemi riziky, které nákup podle ceny přináší - tady se hodí německé pořekadlo "Wer billig kauft, kauft zweimal". Průšvih pak je, když se výrobce rozhodne takzvaně "katovat kosty" v úmyslu dostat se cenově o třídu dvě níže, což přináší snížení kvality i spolehlivosti. Z výrobku špičkového či dobrého se pak stane výrobek na hranici použitelnosti. Každý z nás může jistě jmenovat mnoho firem v oboru i mimo, které tímto obdobím prošly, některé se vzpamatovaly, některé už neexistují. Takže jestli si na firmě DEHN něčeho nejvíc cením, je, že tohle nezkouší. Dlouhá desetiletí si drží stále stejnou špičkovou kvalitu a péči a to vše něco stojí. Rozumní lidé cenu rádi zaplatí, protože vědí, že nákupem DEHNu jim nebezpečí "zweimal kaufen" nehrozí. Tož tak
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|