Zvolil jste levnou variantu FVE. Dotace má své podmínky, které se musí dodržovat. Osobně jsem ale nenašel nic co by přímo zakazovalo využití energie z FVE light i pro jiné účely.
Jsou jasně dané podmínky pro přiznání dotace, včetně konkrétních střídačů na které se dotace vztahuje. Jste povinen využívat to po dobu minimálně 5 let a to se může kontrolovat a může dojít v některých případech i k vrácení dotace + penále a úroky. I o tom jsem už slyšel.
vás ale nejvíce limituje použitý střídač. Zapojte si na zásuvku co je vám libo. Je to jen vaše riziko a jen vy nesete plnou odpovědnost za případné škody nebo požár. Mám zkušenost s tím že i když některá elektronika "vydrží" ten bordel ze střídače, vedlejším efektem bývá větší zahřívání elektroniky a tím podstatné zkracování životnosti připojeného zařízení a zvýšené riziko požáru. Návod je pro vás závazným dokumentem a u případného soudu bude patřit mezi hlavní důkazy pojišťovny, nebo soudního znalce.
Amatérské zásahy do střídače důrazně nedoporučuji. SPíš budu nabádat k trpělivosti a po ukončení 5leté lhůty od poskytnutí dotace, můžete nechat provést výměnu střídače za nějaký vhodnější, nějakou odbornou firmou.
Pro mne je dotaz plně odpovězen a debata z mé strany ukončena. Nemá smysl bavit se nad tím co by se dalo ze zásuvky jiného zapojit, když výrobce jasně stanovil pravidla, na jejichž dodržování je závislá samotná bezpečnost provozovaného střídače, bezpečné používání připojených zařízení a záruky výrobce. V tomto ohledu je to více jak samotné normy