Animak007
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 21.01.2019, 10:22 » |
|
Na domu je schodišťové zapojení světel 6+7+6, při čemž je ze spínače č.7 vytažené venkovní světlo. Tzn, že to venku logicky svítí jen tehdy, svítí-li chodba. Je možnost nějak docílit stálého napětí pro venkovní světlo (využití světla s čidlem)? Sedmička, pokud se nepletu, by měla mít na vstupních kontaktech fázi vždy.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 21.01.2019, 20:28 » |
|
Papir, tužka... aha, nejde.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
Animak007
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 21.01.2019, 21:30 » |
|
Je to starý dům a bůh ví, kde všude jsou jaké krabice pod omítkou. Takže se raději do ničeho nepouštět. Každopádně  za reakce.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 22.01.2019, 16:44 » |
|
Pozvěte elektrikáře. Pro něj to bude na místě hračka zjistit. Do bastlení pomocí relé bych se osobně nepouštěl ani u sebe doma. Předpokládám že v krabice kde se "krade" N vodič, bude k dispozici i nějaká ostrá fáze. 
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #17 kdy: 22.01.2019, 22:54 » |
|
Alebo aj nie, uz som videl..
Věřte že jsem toho už taky dost viděl. Některé revize byly za trest. Ale ohánět se tím že si někdo na elektrikáře jen hraje je ubohý argument, často vzniklý z toho že se pozve to nejlevnější co se v okolí namane. Já jednoznačně píši o skutečném elektrikáři, který nemá v hlavě slámu, ale mnoho zkušeností a znalostí. A pokud není SVJ nebo družstvo ochotno platit odborníka, ať se pak nediví, když to pak skutečný elektrikář musí zachraňovat. Přesně podle hesla - nikdy není čas a peníze to udělat pořádně, ale vždy je dost času a peněz to předělat. Promiňte, ale připadá mi že se nesnažíte pomoci, ale podkopávat naše řemeslo. Prostě nevěřím že by sem chodili lidé ptát jak to udělat špatně, nebo co kdo a kde pokazil. Věřím že se ptají proto aby věděli jak to udělat dobře. Jestli se podle toho i zařídí je pak jen jejich volba a odpovědnost. Promiňte. Mám z vás pocit, že se silně snažíte podkopávat naše řemeslo. Nevěřím že se lidi chodí ptát jak to udělat špatně, nebo co kdo a kde pokazil. Věřím že je zajímá jak to má být správně. Zda se podle toho i zařídí je už jen na nich. Fakt mě podobné keci začínají unavovat. Pozvou si nejlevnějšího pohunka a dle něho soudí pak všechny skutečné elektrikáře. Ano, taky mám špatnou zkušenost s mnohými řemeslníky. Třeba truhláři. Ale rozhodně bych si netroufnul je házet všechny do jednoho pytle a ještě tu blbost veřejně šířit. Prostě jsem se jen musel k tomu dobrému postupně dopracovat a zaplatit si ho.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|