Olda Ohryzek
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 03.03.2011, 13:09 » |
|
Prohrabávám se katalogy a nemohu najít subj. Potřebuji nějaký skutečně jednoduchý přístroj, něco jako DIM-4, ale do krabice. Vyrábí se něco, co by nemělo spoustu zbytečných funkcí, pouze možnost nastavit rychlost (plynulost) náběhu rozsvěcování a případně doběhu (zhasínání) svítidla? Dokonce by stačil i přístroj bez regulace s nějakou rozumně natvrdo nastavenou dobou.
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 03.03.2011, 17:07 » |
|
A co SMR-S nebo SMR-U....
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
|
|
|
Oldřich Ohryzek
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 06.03.2011, 22:08 » |
|
Jde mi o pomalé rozsvícení na plný výkon a pomalé zhasnutí (náběh a doběh tak okolo jedné až dvou sekund). Žádné časování, žádné nastavování dlouhým stiskem vypínače. Jestli do krabice, nebo pod vypínač, s N vodičem, či bez něj, to není až tak důležité, zapojení se přizpůsobí. Hlavně ne na DIN lištu (do rozvaděče).
|
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #8 kdy: 07.03.2011, 17:22 » |
|
Inak to ovládanie diaľkovým ovládačom - myslel som že ho raz naučím nejaký IR kód a tým ho budem ovládať. Prd makový, pred každou reguláciou musím podržať nejaké tlačidlo, stmievač pípne, a môžem regulovať. Kód si pamatá asi tak tri sekundy - do ďalšieho pípnutia.
Figu borovú si pamätá. Žiaden kód ho nezaujíma, iba výskyt pulzov.
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
Stanislav Látal
OSVČ VPP (pozastaveno)

|
 |
« Odpověď #10 kdy: 08.03.2011, 07:04 » |
|
Je vcelku vtipné keď vám notebook cyklicky vypína a zapína svetlo
Vy ještě používáte INFRA přenos ?  Naposledy jsem ho použil při přenášení dat do mobilu (5,6 let) ... Dnes už se snad tento přenos ani u mobilu nepoužívá. Nahradil ho bluetooth a ten určitě stmívač neruší. U mobilu přenos fungoval INFRA přenos tak do 20cm. Jinak se dá u PC INFRA přenos vypnout (v Ovládacích panelech) . 
|
|
|
|
|
Stanislav Látal
OSVČ VPP (pozastaveno)

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 08.03.2011, 07:59 » |
|
napriek tomu, že dokonca v systéme ani niesú nainštalované ovládače, tak každé dve-tri sekundy proste blikne . Znám jednoduché řešení - bylo importováno z USA - žvýkačka  Lidské oko infra nevidí, ale myslíte, že to dlouhodobě oku nevadí ? Na svém PC bych asi vyhodil (nebo přeškrábnul přívod) vysílací LED. Pokud nemá driver, tak se asi ani nepoužívá . Ještě by nebylo od věci dotázat se výrobce toho skvělého PC, jestli je to normální 
|
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 08.03.2011, 11:21 » |
|
Znám jednoduché řešení - bylo importováno z USA - žvýkačka  Mně to občas reagovalo i odrazem o stěnu na dálkáč od settop boxu na vzdálenost 7+3 m, tak jsem přijímací okénko přelepil Al folií (používám jen dotykový senzor) a je pokoj. I tak se to prosvítí rozptylem přes ten bílý plast, když kolem letím s vrtulníčkem na IR ovládání.
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
Stanislav Látal
OSVČ VPP (pozastaveno)

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 08.03.2011, 14:38 » |
|
tak jsem přijímací okénko přelepil Al folií (používám jen dotykový senzor) a je pokoj. I tak se to prosvítí rozptylem přes ten bílý plast, když kolem letím s vrtulníčkem na IR ovládání.
Ten vrtulník - odrazy mu nevadí? Tu žvýkačku jsem myslel zamáčknout na IR led na laptopu (stejně se bez driverů nepoužívá) 
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #15 kdy: 08.03.2011, 14:59 » |
|
Jednou jsem domů s velkou slávou přinesl stojací lampu s dálkovým ovládáním. Jaké bylo překvapení, když se po zapnutí televize dálkovým ovladačem zhasla lampa.
Sensor jsem oslepil, ovladač vyhodil.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #16 kdy: 08.03.2011, 15:54 » |
|
Ten vrtulník - odrazy mu nevadí?
Je dělaný na létání v interiéru, takže se s tím počítá. Ostatně proč by mu měly vadit odrazy způsobující roztřepení hrany pulsu v řádu 10 ns? To se dá snadno ošetřit, nepřenášejí se Mbps.
|
|
|
|