Aja Nová
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 28.10.2008, 17:50 » |
|
Kde sehnat šňůru ke starým stahovacím lustrům?
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 28.10.2008, 18:11 » |
|
Definujte prosím přesněji " starý stahovací lustr". Fotečka by nebyla? O jak starém lustru je tu řeč?
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|
|
Aja Nová
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 28.10.2008, 19:14 » |
|
Definujte prosím přesněji " starý stahovací lustr". Fotečka by nebyla? O jak starém lustru je tu řeč?
...tak jsem se vzmohla na fotku, je to takováto podobná lampa.. :-)
|
|
|
|
Aja Nová
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 28.10.2008, 19:19 » |
|
Pro upřesnění: Jde vám o šňůru opletenou textilem, která chodí přes dvě kladky, z toho jedna má závaží z porcelánu vysypané broky ?
Ano, ano, to je přesně ona. Neměli byste nějakou konkrétní informaci, kam pro ni? Jsem z Prahy..
|
|
|
|
|
|
Václav 3
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 29.10.2008, 06:50 » |
|
to Aja Nová:
V různých barvách a provedeních tkaného pláště lze opletené šňůry objednat v kabelovně ve Velkém Meziříčí, tel. 566-522367 (prodejna 8-15 h.)
Pro vás asi nejvhodnější (pro dobrou funkci stahovačky) typ: VM00VTA-F 2Gx0,75 (dvoužilový) nebo VM00VTA-F 3Gx0,75 (třížilový) dodávají různé barvy: černá, hnědá, zlatá, bílá
|
|
|
|
|
Václav 3
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 29.10.2008, 08:34 » |
|
Já tady mám pouze www.kabloelekt ro.cz a to přeskakuje na nktcables, já objednávám telefonicky, protože se tam s nimi vždy dohodnu operativně podle toho, co právě mají skladem jak v provedení, tak v délkách v balení.
|
|
|
|
|
Karel Kváš
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 29.10.2008, 11:58 » |
|
Když jste z Prahy,zkuste prodejnu ORION na D1 na odbočce k Hypernově.Tam jsem ji jednou zakoupil.Upozo rňuji ny vysokou cenu,já platil 99 Kč /m
|
|
|
|
Václav 3
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 30.10.2008, 06:38 » |
|
to Karel Kváš:
Tam mají předražené snad vše, no něčím musí zaplatit ty prosvícené kWh. Cena šňůr z Velkého Meziříčí je kolem 20,- Kč/m, ovšem je třeba počítat s poštovným, pro dvoumetrový kus se to moc nevyplatí.
to kolega Petr Doležal:
Teď jsem si ještě všiml Vaší poznámky o žehličkách a remoskách, k těm tyto typy šňůry nedoporučuji, protože na rozdíl od původního provedení, kde je izolace žil gumová, zde je použito PVC, jehož tepelná odolnost je výrazně horší. Pro tepelné spotřebiče doporučuji šňůry se silikonovou izolací nebo opletené flexošňůry téhož výrobce, určené pro žehličky, kde jsou pod opletením gumou izolované žíly a plášť.
Tyto textilní šňůry a ještě několik dalších provedení používám pouze k rekonstrukcím historických lustrů a radiopřijímačů .
|
|
|
|
Jirka Š.
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 30.10.2008, 10:18 » |
|
Stejný typ lampy prodávala ještě nedávno IKEA. Takže nejenom historické kusy. Třeba by to mohli mít jako náhradní díl.....?
to Václav 3: Jak to myslíte, s těmi šňůrami pro žehličky? Ty se jako náhradní díl prodávají, i ve správné délce. A co vydrží v žehličce, mělo by snad vydržet v lustru se šedesátkou žárovkou.
|
|
|
|
Kamil Novák
OSVČ

|
 |
« Odpověď #15 kdy: 30.10.2008, 10:37 » |
|
to Václav 3: Jak to myslíte, s těmi šňůrami pro žehličky? Ty se jako náhradní díl prodávají, i ve správné délce. A co vydrží v žehličce, mělo by snad vydržet v lustru se šedesátkou žárovkou.
Obávám se, že typ H03RT-F 3G0.75 (žehličkový) je poněkud jiných rozměrů, než šňůry používané v lustrech. Takže použití tohoto typu by bylo i s ohledem na mechanické rozměry drážek v kladkách problematické. 
|
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví. působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradeck ý, Pardubický a Liberecký kraj
|
|
|
Jirka Š.
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 30.10.2008, 11:59 » |
|
...obávám se, že typ H03RT-F 3G0.75 (žehličkový) je poněkud jiných rozměrů, než šňůry používané v lustrech. Takže použití tohoto typu by bylo i s ohledem na mechanické rozměry drážek v kladkách problematické. ..
Nemohu rozporovat tento konkrétní Vámi uváděný typ kabelu, ale běžně prodávané kabely k žehličkám mají shodný rozměr s kladkami atd. právě v onom výše zmíněném lustru od IKEA.
|
|
|
|
|