Lad Smi
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 10.01.2017, 20:21 » |
|
Ve starém domě na půdě jsem si chtěl zapojit světlo se senzorem, bohužel jsem narazil na problém, který skýtala krabice, v níž byly zapojeny velmi chaoticky kabely. Tak chci poprosit o radu, jak to správně zapojit. Nakreslil jsem takové primitivní schéma (viz připojený obrázek). Stav před tím, než jsem chtěl zapojit světlo s pohybovým senzorem, stav,který fungoval x let a který zapojoval někdo někdy: Vypínačem se při vstupu na půdu vypíná jak světlo, tak zásuvka. Jak prosím připojit světlo se senzorem a zachovat i stávající světlo a zásuvku.
|

Scan.jpg (215.85 KB, 2338x1700 - prohlédnuto 10544 krát.)
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 11.01.2017, 16:46 » |
|
Fiha, moderator ma asi ked to pustil dalej, ta "schema" je uzasna :-)
Co má moderátor?
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|
|
Hugo K.

|
 |
« Odpověď #5 kdy: 11.01.2017, 18:56 » |
|
Takové zapojení se učí děti na základce ve fyzice.
Bejvávalo,bejvávalo. Před téměř 50 lety s náma učitel v dílnách,tuším 7.třída,dělal lampičku na 220V. Dnes by si to netroufl, taky by mohl skončit u soudu.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Jan Bocek

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 11.01.2017, 19:18 » |
|
Já v tom obrázku chybu nevidím.
Já také ne. Dotaz je jen jak to zapojit, ne jak to instalovat.
|
|
|
Zaznamenáno
|
specializace: průmyslová instalace, kontrola strojů revize elektrického zařízení E1B telefon: 777 273 732 email: jan.bocek@safeb.cz
|
|
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 12.01.2017, 06:34 » |
|
Nevidíte chybu? Otázkou je,jestli je to opravdu tak zapojené, jestli se vypínačem vypíná i ta zásuvka... Pak bychom se mohli bavit o tom, že okruh by měl mít "plný počet vodičů", takže buď "desítka PEN" nebo N a PE, také by se dalo diskutovat o tom, jestli to není rozvod na "dřevu", pak by tam podobně jako v dřevostavbě byl vhodný chránič...
|
|
|
Zaznamenáno
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
|