|
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #3 kdy: 19.01.2023, 06:58 » |
|
Nešťastné řešení, kondenzátor vytváří zbytečnou kapacitní jalovinu a patří v obvodu střídavého proudu k nejnespolehliv ějším součástkám. Některé typy ztrácí kapacitu, jiné po čase způsobí zkrat. Kondenzátor s kapacitou 3,3uF je už dost velký kousek, bude otázka kam ho "ukrýt".
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr Styx
Neverifikovaný uživatel @4

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 19.01.2023, 15:26 » |
|
Ok.  . Těch 220nF stojí za pokus. Každopádně pokud někdo má zkušenost jde o vypínače Tuya Smart https://xsc.cz/nj3p. To že nabytý kondenzátor kope vím moc dobře a to už z dětských let. Divím se, že jsem naživu. Dnes mám více respekt jak tehdy. Pokud někdo máte zkušenosti, tak za rady budu vděčný. Jinak jsem se díval na fotky v komentářích a těch 3.3uF tam dávají všem. Každopádně tento vypínač by měl umět i fungování s Nulovým vodičem, takže do budoucna lehce předělatelné, protože umí obojí. Problém je, že někde si ani neumím představit jak bych ho tam dostal.
|
|
|
|
Petr Styx

|
 |
« Odpověď #10 kdy: 19.01.2023, 16:07 » |
|
Tak bohužel s kondenzátorem 220nF nefunguje. Alespoň u této led žárovky. Tragický je, že teď jsem se díval, že kdybych to koupil v ČR tak kromě toho že dám 2x tolik https://xsc.cz/t3in, tak k tomu dávají kondenzátor 4,7 μF. Znovu se tedy vracím k otázce co s tím. Neexistuje nějaké schéma, které by v zapnutém stavu ten kondenzátor vyřadilo. Protože nárůst jakového výkonu je viditelný hlavně v zapnutém stavu. Případně pokud ano, tak jestli existuje nějaké sofistikovaněj ší řešení.
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 19.01.2023, 16:39 » |
|
Osobně to také považuji za řešení na houby, slušně řečeno. Opět jeden případ, kdy se šetření moc nevyplácí, spíš nepříjemně vrací později. V podobných řízeních se pohybuji poměrně dlouho a potkal jsem suž s ledasčím. ČAstěji jsem řešil spíše vzájemné rušení až nefunkčnost. Nicméně bych na vašem místě zkusil vyměnit LEDku za stmívatelnou LEDku. Její vlastnosti jsou pro vaše řešení vhodnější a věřím tomu, že pak nebudete potřebovat dodatečné kurvítko. Věřím tomu i bez znalosti vašich konkrétních produktů. Ani nemám odvahu si otevřít odkaz  Jen je to jeden z poznatků z praxe.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 19.01.2023, 16:52 » |
|
Stmívatelnou led nechci.
Komu není rady, tomu není pomoci.  Když jste nepochopil to, že to že je LEDka stmívatelná, pravděpodobně nahrazuje ten kondík, tak si tam nastrkejte tunu kondíků a užijte si to. Mě to ve většině případů prostě pomohlo. Odkazů se bát nemusíte. Jsou jen zkrácené, ....... Jen se mi nechce patlat v čínskejch sračkách. Už jsem si s tím užil dost. Ostatně teď si tím sám procházíte také. Na to nemám čas a chuť. Toť vše.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Petr Styx

|
 |
« Odpověď #15 kdy: 19.01.2023, 17:18 » |
|
1) Asi jsem vás něčím popudil, ale nevím čím. Kdybych chtěl levné řešení, mohl jsem koupit čínské vypínače za 100vku. TO jsem neudělal. Jak říkám když nepůjdu po ceně, dá se v číně koupit to samé, jen levněji.
2) Stmívatelné led jsem odmítl, protože jsem dlouho sháněl žárovku led, která by ekvivalentně nahradila klasickou. Jak teplotou barvy, tak svítivostí. Cena takové led je bohužel téměř 200vky a doufám, že mi to vrátí životností, takže vaše obvinění z levného řešení je liché. Jen si mi nechce znovu absolvovat anabázi s výběrem žárovky, která by mi vyhovovala.
3) Zjistil jsem, že i kdybych koupil vypínač za 2000, což lze, ale považuji to za šílené, skončil bych stejně zase u toho kondenzátoru. Otázka tedy nebyla zodpovězena. Jestli existuje lepší řešení. Zjevně nejsem podle reakce sám, kdo si myslí, že cpát takto kondenzátor pod žárovku není dobrá cesta. Třeba existuje nějaké polovodičové řešení a jen o něm nevím, proto se ptám.
|
|
|
|
|
|