všem za velice přínosné odpovědi, zejména rada, že se mám obrátit na elektrikáře je k nezaplacení, fakt jste odborníci na slovo vzatí a ještě verifikovaní, blahopřeju. Asi se obrátím na místního veterináře, to je skoro jako elektrikář. Čest práci, odborníci.
Nechápu vaši reakci. Znovu si čtu váš dotaz a nevidím nic jiného, než otázku zda existuje nějaké dálkové ovládání světla, které je schopno zapnout světlo na vzdálenost 20m.
Odpověď je jasná, že existuje a navíc k tomu máte jako bonus doporučení, aby jste se obrátil na svého elektrikáře, který vám poradí s konkrétním řešením na míru pro vás.
Jen pro vaši informaci. Způsobů jak to lze řešit je mnoho, stejně jako je mnoho různých výrobců a samozřejmě v různých cenových úrovních a kvalitě (tedy trvanlivosti) řešení. Nenapsal jste více informací, tak na obecnou otázku jste dostal i obecnou odpověď. Elektrikář s vámi probere detaily a vybere optimální technické řešení, s ohledem na vaše požadavky, místní možnosti a samozřejmě i cenu.
Nebo můžete být jak jeden z mých sousedů, pro kterého je všechno kvalitní drahé a už má za poslední 3 roky 5tý bezdrátový zvonek. Jo, byly levné, ale kdyby sečetl jejich cenu, tak mohl mít už dávno spolehlivé řešení s dlouhou životností a nemusel dvakrát v roce řešit nedoručený balík a výměnu zvonku. Taky hledal informace na internetu a pročítal oslavné články na systém, který navíc koupil v Číně (aby ušetřil) a ten mu fungoval 4 měsíce, než se na slunci úplně rozpadnul. Neměl to ani jak reklamovat.

Jsem zvědav jak dlouho to ještě vydrží "levně" udržovat

váš elektrikář vám doporučí to, s čím má dobré zkušenosti z roky praxe, což je neocenitelné. Ale jak jsem psal, dobrých výrobců je dost, stejně tak jako možných řešení.
Navíc nejste na kutilském, ale odborném fóru a ptáte se na vyhrazené technické zařízení, na které se vztahuji jistá zákonná omezení, z pohledu montáže.
PS: hodně štěstí s veterinářem. Čest